Top 10 meest verrassende bestemmingen: Bhutan

Top 10 meest verrassende bestemmingen: BhutanTop 10 meest verrassende bestemmingen: Bhutan

Elke week heeft Voyago.nl weer een topbestemming voor je. Plekken waar de doorsnee toeristen niet komen en waar nog een heleboel te ontdekken valt. Zoek je nog naar een unieke reis voor op je bucketlist? Dan ben je aan het goede adres. Deze week: Bhutan.

Hoewel Bhutan sinds 1974 toegankelijk is voor buitenstaanders, ontving het pas tien jaar geleden de eerste toeristen, toen er luxe hotels in de grotere steden Paro en Thimphu werden gebouwd. De nieuwste aanwinst in het land, dat bekend staat om zijn ongerepte landschappen en goed bewaarde boeddhistische tempels, is de Gangtey Goenpa Lodge met uitzicht op de Gangtey Valley.

De accommodatie ligt bescheiden op een afgelegen helling, op een korte wandeling van het 17e-eeuwse klooster. De ramen in hoofdlounge reiken van de vloer tot het plafond en vormen een spectaculair uitzicht. Zacht leren accenten zorgen voor warmte op 2743 meter hoogte, net als de openhaarden in ieder van de twaalf kamers.

Vraag de conciërge naar een privé ballonrit voor uitzicht op de ijsvallei. Ook wil je niet een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van het land missen: het Takstang (tijger’s nest) Klooster. Deze is gelegen op een bergtop ter hoogte van 2600 meter boven de Paro Valley. Het klooster is gebouwd rondom een grot waar de Indiase goeroe Rinpoche in de achtste eeuw mediteerde. Tegenwoordig komen de bezoekers na een klim van twee uur aan bij het klooster, dat niet voor angsthazen is weggelegd.

1
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-5303240419550115", enable_page_level_ads: true }); </script>
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.