10x de leukste steden van Nederland voor een weekend weg

Ga een weekend weg naar de prachtige stad Haarlem

Inhoudsopgave

Langzaamaan ontwaakt Nederland uit de lockdown. Hoewel de zomervakantie er dit jaar anders uit gaat zien, kunnen we hopelijk in eigen land nog een heerlijk weekendje weg gaan. Om je alvast voor te bereiden, hebben wij de leukste steden voor jou op een rijtje gezet. Kunnen we straks genieten van ons eigen landje! #voorstraks

1. Haarlem

Nog een leuke en knusse stad is Haarlem. Je vindt hier cultuur, historische bezienswaardigheden en prachtige pareltjes. Of je nu naar de stad gaat om te shoppen, een musea te bezoeken of om gewoon lekker te lunchen, op deze stad raak je nooit uitgekeken. Ga naar het historische hart van Haarlem waar je de statige Grote Kerk vindt. Wekelijks vind je hier op de Grote Markt een warenmarkt waar je leuke producten kunt kopen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de Grote Kerk en bezoek ook het Frans Hals Museum om de kunst van deze Haarlemse schilder te bewonderen.

2. Maastricht

In het zuiden van het land ligt het altijd gezellige Maastricht. Hier kun je jezelf uren vermaken in de winkelstraten, maar je kunt ook de Sint-Janskerk en de Sint-Servaasbasiliek bezoeken. Neem ook een bezoekje aan de Dominicanenkerk, een oude kerk dat is omgetoverd tot een boekenwinkel. Maastricht is de ideale stad voor als je de drukte wil afwisselen met rust. Maak in de omgeving van de stad een mooie wandeling door de natuur en sluit af met een biertje op het terras.

Reis af naar het zuiden van Nederland
Maastricht

3. Den Bosch

In de bourgondische stad Den Bosch is het altijd gezellig druk. De terrassen zitten vol met levensgenieters en in elk straatje vind je wel een leuk restaurantje. Met een charmante binnenstad, historische gebouwen en de Binnendieze waar je een boottocht kunt maken is jouw weekendje weg hier compleet. Vergeet niet een wandeling te maken in de Bossche broek waarvandaan je een uitzicht hebt over de Sint-Janskathedraal.

4. Utrecht

Een favoriete stad van velen is toch wel Utrecht, midden in ons land. Utrecht is een kleinere versie van Amsterdam, maar net zo leuk. Door de compacte binnenstad kun je makkelijk alles te voet afleggen. Wandel langs de Oude Gracht, duik hier en daar een winkel in of een zijstraat en wie weet kom je uiteindelijk uit bij de Dom. Ga ook bij een van de vele restaurantjes aan de Oude Gracht lunchen of struin de zijstraatjes af voor een unieke locatie.

Geniet van je weekendje weg in Utrecht
Utrecht

5. Leiden

Leiden is toch wel een van de mooiste steden van Nederland. Het is heerlijk om over de bruggetjes de struinen van de grachten die de straten met elkaar verbindt. Aan de grachten zelf heb je veel gezellige terrassen waar je lekker kunt lunchen. Neem ook een kijkje in het grootste kerkgebouw van Leiden, de Pieterskerk, of bezoek de Hooglandse kerk en de Burcht. Ga ook culinair dineren in een luxe restaurant om je weekendje weg te vieren.

6. Rotterdam

Een van de meest moderne steden van Nederland is Rotterdam. Met een prachtige skyline, een bijzondere haven en het gezellige centrum is Rotterdam een ideale plek voor een weekendje weg. Bezoek de bekende Markthallen en de kubuswoningen, geniet van een goede kop koffie en een lekker stuk taart en maak een wandeling naar de Euromast. Koop van tevoren al kaartjes en ga naar de top voor een prachtig uitzicht over Rotterdam!

7. Den Haag

Wil je de stad combineren met het strand? Dat kan in Den Haag! Binnen no-time ben je vanuit het centrum in Scheveningen waar je heerlijk kunt uitwaaien of in het zonnetje kunt liggen. In het centrum vermaak je je ook prima. Wandel naar het Hofkwartier, bewonder Paleis Noordeinde en wandel door het Binnenhof en Buitenhof. Voor wie meer wil weten over de geschiedenis van de stad, is Museum De Gevangenpoort een interessante plek. Hier kom je meer te weten over het oude gevangenis en het gerechtsgebouw van het machtige Hof.

Bezoek de stad Den Haag en combineer het met Scheveningen
Den Haag

8. Arnhem

Arnhem is niet alleen heerlijk om te shoppen, maar het heeft ook een rijke historie. Vanaf de Middeleeuwen is Arnhem een belangrijke handelsplaats geweest en dat zie je terug in het historische centrum. Ga tijdens je weekendje weg dan ook de stad in. Bezoek het Nederlands Openlucht Museum en kom tot rust in park Sonsbeek. Vergeet niet om één dagje naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe te gaan. Hier kun je prachtige wandelingen maken en wie weet spot je de Big Four van Nederland: de edelhert, een wildzwijn, de ree en de moeflon.

9. Groningen

In het noorden van Nederland vind je de gezellige studentenstad Groningen. Het gehele jaar is het hier heerlijk levendig, maar in de zomer kan het lekker rustig zijn. Struin op de ene dag de winkels af en wandel even over De Grote Markt en bezoek op de andere dag Het Stadshuis en beklim de Martinitoren. Zin iets actiefs? Ga dan suppen. Staand op een supboard peddel je door de grachten. Een leuke en gezonde activiteit om te ondernemen.

10. Amsterdam

Onze hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Hoewel het hier krioelt van de toeristen, blijft het leuk om zelf de toerist te spelen. Huur een fiets of ga met de tram op pad in Amsterdam. Bezoek een van de vele musea, zoals het Rijksmuseum, het Foam museum of het Mocomuseum. Bezoek ook markten als de Albert Cuyp of boetiekjes in de Negen Straatjes. Ga in ieder geval lekker eten in de Foodhallen waar je allerlei lekkere gerechten kunt proeven.

Struin door de hoofdstad van Nederland
Amsterdam
Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten