18-jarigen reizen deze zomer gratis door Europa

18-jarigen reizen deze zomer gratis door Europa18-jarigen reizen deze zomer gratis door Europa

Ben jij 18 jaar en heb je nog geen vakantieplannen voor deze zomer? Dan kom jij in aanmerking om deze zomer gratis door Europa te reizen. De Europese Unie subsidieert namelijk treinreizen voor 15.000 jongeren die zich op tijd aanmelden.

Let op, eten, drinken en verblijf moet je zelf betalen. Daarnaast mag de reis maximaal dertig dagen duren en binnen deze tijd mag je door maximaal vier lidstaten reizen. De gedachte hierachter is dat jongeren zich een beter beeld kunnen vormen van de diversiteit en culturele rijkdom van Europa, misschien wel vrienden maken en aan hun ‘Europese identiteit’ werken. Europees Commissaris Tibor Navracsics heeft voor het project 12 miljoen euro vrijgemaakt en als het Parlement en de lidstaten akkoord gaan, nog eens 700 miljoen in de komende zeven jaar.

Wie zich wil aanmelden moet wel een aantal vragen beantwoorden over het ‘Europees jaar van het cultureel erfgoed 2018’ en de jongereninitiatieven van de EU. Inschrijven kan tot 26 juni 2018. Word je geselecteerd, dan reis je tussen 9 juli en 30 september.

 

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.