3 unieke accommodaties langs de Salkantay Trek in Peru

3 unieke accommodaties langs de Salkantay trek in Peru3 unieke accommodaties langs de Salkantay trek in Peru

Een uitdagende hike door de meest uiteenlopende natuur naar de wereldberoemde Inca-stad Machu Picchu én geweldig overnachten onderweg? Dat kan! De Salkantay Trek in Peru is een top alternatief voor de Inca Trail. Deze is minder bekend is, en dus minder druk.

National Geographic was hier al achter en noemt de Salkantay Trek dan ook als één van de 25 beste treks ter wereld. Je loopt letterlijk door de wolken, je bezoekt de oude Inca-stad Llactapata en je doorkruist bossen en bergen. Als kers op de taart is de eindstreep een wel heel bijzonder uitzicht over Machu Picchu. Het is wel een flinke wandeling, dus lekker slapen is dan heel belangrijk! Dit zijn drie van de meest bijzondere slaapplekken langs de Salkantay Trek op een rijtje.

Vanaf de zuidelijk gelegen voormalige Inca-hoofdstad Cusco is het drie uur rijden naar Mollepata, het dorpje waar de trek vaak wordt voorbereid. Vanaf Sayllapata, een dorpje iets verderop, begint de wandeling richting Machu Picchu. De trek kan in vier of vijf dagen gedaan worden.

1. Glamping in de Andes
Kamperen blijft een ervaring in de natuur, maar hoeft niet meer heel basic dankzij het het ‘glamping’ concept. Langs de Salkantay Trek vind je meerdere glampings met comfortabele tenten en hutten. Alle glampings zijn ecologisch verantwoord en gaan op in de natuur. Tijd om dat gevoel van glitter en glamour te beleven in de natuur en in de bergen! De hoogste glamping ligt op 3.900 meter en is de perfecte plek om te acclimatiseren en te wennen aan het hoogteverschil.

2. Het hoogste hostel ter wereld
Tijdens deze hike slaap je minstens één nacht boven de 3.900 meter. En hoe bijzonder is een nachtje slapen op extreme hoogte! De vier hoogste hostels langs de route bieden niet alleen een waanzinnig uitzicht, maar laten je ook kennis maken met de lokale keuken uit de bergen en zijn voorzien van lekkere bedden en aparte badkamers. Machuraccay Tambo is de hoogste ecolodge ter wereld op een hoogte van 4.815 meter. Dicht bij de heilige berg ‘Apu Ausangate’ heb je alle tijd om bij te komen tussen sneeuwtoppen en alpaca’s.

3. Lekker chique lodge hoppen
Na een flinke wandeling is het toch fijn om in een lodge aan te komen waar de jacuzzi staat te bubbelen en een masseur een heerlijke massage heeft voorbereid om de spieren te verwennen. Ook het diner laat de geweldige keuken van Peru zien. De verschillende lodges langs de Salkantay Trek hebben het allemaal en ook nog eens volgens de stijlen en gewoonten van de Inca’s, dus je wordt helemaal klaargestoomd voor Machu Picchu. Slaap lekker!

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.