5x de beste plekken ter wereld voor een luchtballonvaart

Droom jij van een prachtige luchtballonvaart op vakantie? Een uitzicht van 360 graden, weg van de mensenmassa’s en de kans om plaatsen vanuit een uniek perspectief te zien: Booking.com is op zoek gegaan naar de mooiste plekken voor een tocht in een heteluchtballon. Van de 130.000 bestemmingen wereldwijd zijn dit de vijf winnaars geworden.

Cappadocië, Turkije

Cappadocië, bekend om zijn ‘feeënschoorstenen’, is een magische landstreek om vanuit de hoogte te bekijken. De oude rotsformaties staan in scherp contrast met de groene wijngaarden van het gebied. Op sommige dagen kun je meerdere luchtballonnen tegelijk boven Cappadocië zien zweven, een waar kleurenspektakel! Cappadocië leent zich volgens Booking.com-reizigers goed voor paardrijden, fotografie en archeologie. De populairste accommodaties zijn hotels, pensions en bed & breakfasts.

Napa Valley, Verenigde Staten

Wie aan Napa Valley denkt, denkt meestal aan pittoreske wijngaarden. Maar wist je dat deze regio ook een uitstekende plek is voor een avontuurlijke ballonvaart? Ga het avontuur aan en laat de eerste vroege ochtendbries jou optillen tot ver boven alle wijnranken, midden tussen de bergen bij een van de mooiste valleien die je ooit zal zien. Niet heel verassend: de reizigers van Booking.com raden deze bestemming aan vanwege de goede wijnen, wijngaarden en wijnvakanties.

Yarra Valley, Australië

Yarra Valley, op een klein uurtje rijden van Melbourne, staat bekend om zijn wijngaarden van wereldklasse. Een ballonvaart in deze regio is pure verwennerij. Verwacht uitzicht op glooiende hellingen, bergtoppen en wijngaarden, met tussendoor schattige boerderijtjes en een grote verscheidenheid rondlopende dieren. Wijngaarden, wijnvakanties en heerlijke chocolade zijn volgens Booking.com-reizigers dé redenen om Yarra Valley te bezoeken.

Gstaad, Zwitserland

Als je een ballonvaart in de winter wilt ervaren, overweeg dan Gstaad met de prachtige Zwitserse Alpen op de achtergrond. Plan je vakantie in de laatste week van januari om het ‘Festival International de Ballons’ mee te maken. Tijdens het festival komen er ballonvaarders uit meer dan twintig landen bij elkaar en zullen er bijna honderd prachtige luchtballonnen in alle kleuren en formaten het luchtruim kiezen. Populaire accommodaties waren hotels, appartementen en bed & breakfasts. De reizigers van Booking.com waarderen deze bestemming vooral vanwege de ontspanningsmogelijkheden en het berglandschap.

Albuquerque, Verenigde Staten

Albuquerque mag niet ontbreken aan deze lijst met topbestemmingen. Jaarlijks vindt hier namelijk ’s werelds grootste bijeenkomst van ballonvaarders plaats. Bekijk honderden kleurrijke stippen die tegelijk in de lucht zweven. Plan je reis in oktober om dit spektakel zelf mee te maken tijdens het ‘International Balloon Fiesta’, met zowel overdag als ‘s avonds concerten en vuurwerkshows. Reizigers van Booking.com raden Albuquerque aan vanwege de oude steden, wandelingen en het lekkere eten.