5x culinair genieten in Tilburg voor bij je thuis

Culinair genieten voor thuis in Tilburg

Inhoudsopgave

Helaas kunnen we niet meer genieten van een heerlijk wijntje en lokale gerechten in het buitenland, maar we kunnen het wel in huis halen! Elke week in de spotlight: vijf heerlijke restaurants waar je culinair kunt genieten, maar dan voor thuis. Met vandaag: de studentenstad Tilburg.

1. Proef de Indonesische keuken van Brasserie Indonesia Melati Dua

Zin in een heerlijke Indonesische rijsttafel of liever een satéschotel? Bij Melati Dua in Tilburg ben je op het juiste adres. Al jarenlang is het voor de inwoners van de Reeshof en omstreken een favoriet en nu kun je hier ook afhalen of laten bezorgen. Van Indonesische soep tot nasi, bami en eiergerechten, van vlees, vis en vegetarisch, de bestellijst is oneindig! Heb je zin in een avondje alleen? Geniet dan van de gerechten voor 1 persoon. Drankje er bij en genieten maar!

2. Geniet thuis van Koreaanse gerechten van Inza’s Seoulkitchen

Inza’s Seoulkitchen bereidt heerlijke gerechten uit de Koreaanse keuken. De basis van deze keuken is heel gezond. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van Kimchi, een van de meest gezonde gerechten ter wereld, maar ook veel vers groenten, vlees, vis en tofu. Voor Koreanen is eten een sociale gelegenheid en dat wil Inza’s ook overbrengen. Zo kun je genieten van een Kimbap, een Koreaanse sushi rol met bijvoorbeeld Daeji Bulgogi, pittige buikspek. Probeer ook de Japchae, dit zijn noedels gemaakt van zoete aardappel zetmeel en zit boordevol groentes.

Proef de Koreaanse keuken uit Tilburg
Kimbap

3. Poké bowls, smoothies en meer bij Poké and More

Al een aantal jaar is Poké and More geopend voor afhalen en bezorgen en geloof me, daar word je heel blij van. Het restaurant in Tilburg heeft de lekkerste poké bowls van de stad én het is voor iedereen. De vis- en vleesliefhebbers maar ook de vegetariërs en vegans kunnen hier terecht voor een overheerlijke Hawaiiaanse bowl. Tip: bestel als toetje een Açai bowl met wat muesli, rood fruit en chocolade. Een perfecte afsluiter van het diner!

4. Begin de dag goed door Buutvrij

Al ruim zes jaar is Buutvrij een van de meest geliefde plekken in Tilburg. Hier kun je namelijk de dag goed beginnen met een heerlijk ontbijt, lekkere lunch en een goede kop koffie. Het team van Buutvrij doet er alles aan om jouw dag goed te beginnen, maar dan voor thuis. Bestel een kopje koffie, een lekker versgeperst sapje en ga voor een heerlijk ontbijtje. Zo hebben ze een uitgebreid bananenbrood ontbijtje, maar ook havermout pannenkoeken en een banaan-, dadel- pindakaasbowl. Vergeet niet te vragen naar de versgebakken taarten en cakes om je middag ook goed te beginnen!

Start de dag goed met havermout pannenkoeken
Havermout pannenkoeken

5. Word je eigen streetfood-chef door Doloris

Ongeveer één jaar geleden opende het surrealistische doolhof Doloris met een bijbehorende rooftopbar in Tilburg. Helaas is het doolhof en de rooftopbar dicht, maar gelukkig kun je nu thuis genieten van een heerlijke rijk gevulde streetfood box. De box is voor een 3-gangen thuis-tasting, waarbij de gerechten volledig voorbereid worden geleverd. Het enige wat je nog hoeft te doen is het te verwarmen en te garneren. In een handomdraai staan de lekkerste gerechten op tafel én ben jij je eigen streetfood-chef geworden!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten