6x autovrije bestemmingen voor een vakantie in de frisse lucht

6x autovrije bestemmingen voor een vakantie in de frisse lucht

Inhoudsopgave

Waar vroeger autovrije zondagen vaste prik waren, is de autovrije zaterdag inmiddels onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek. Morgen is weer de jaarlijkse autovrije dag in Nederland, daarom 6 internationale autovrije bestemmingen op een rij.

Waarom laten we de auto ook niet wat vaker thuis staan? 40 procent van de reizigers wereldwijd zegt namelijk dat ze op reis het liefst gaan wandelen, hiken of fietsen op vakantie, zo blijkt uit een Booking.com. Dus trek je wandelschoenen aan, ga aan boord van een boot of spring op de fiets en zet je schrap om te ontsnappen aan de drukte, in een van deze spectaculaire oases van rust die niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerde voertuigen.

1. Rottnest Island, Australië
Rottnest Island ligt vlak bij Perth in Western Australia en bevindt zich in een beschermd natuurgebied met prachtige zeedieren, adembenemende baaien en witte zandstranden. Dankzij de fietspaden op het eiland kun je eenvoudig op de fiets de koloniale gebouwen, de historische vuurtoren en talloze ondergrondse tunnels van dit autovrije eiland ontdekken. Er zijn ook gratis wandeltochten met gids beschikbaar.

Accommodatietip: Het Rottnest Island Authority kijkt uit op het azuurblauwe water en het witte zandstrand en biedt villa’s, slaapzalen en eenvoudige chalets op het bijzondere Rottnest Island.

2. Gili-eilanden, Indonesië
De Gili-eilanden bestaan uit drie eilandjes en vormen een tropisch paradijs in het midden van azuurblauw water, superzachte stranden en een uitzicht waar je nooit genoeg van krijgt. Doordat er geen auto’s of motoren zijn kun je heerlijk genieten van het geluid van de golven terwijl je de zon in de zee ziet zakken met een cocktail in je hand.

Accommodatietip: Majo Private Villas heeft een moderne houten inrichting en biedt ruime villa’s met een privézwembad op Gili Trawangan. Elke villa beschikt over een inrichting met warme kleuren en natuurlijk licht. Elke ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar met vegetarische opties, waarna je een duik kunt nemen in het zwembad of ontspannen in de gemeenschappelijke lounge.

3. Mackinac Island, Michigan, VS
Fietsen en paard-en-wagens zijn de enige vervoersmiddelen op dit rustgevende eiland, waardoor het voelt alsof je terug in de tijd gaat. Dankzij de rijke geschiedenis is Mackinac Island een National Historic Landmark en daardoor een populaire bestemming die sterk wordt aanbevolen voor landschap, ontspanning, fietsen en wandelen.

Accommodatietip: Lake View Hotel is een van de oudste hotels van Mackinac Island en ligt vlak bij Fort Mackinac. Deze charmante Victoriaanse accommodatie biedt elegante kamers en wellness-faciliteiten waaronder een hot tub, sauna en zwembad. Aangezien auto’s verboden zijn op het eiland kun je ontspannen op de veranda en de paard-en-wagens voorbij zien rijden.

4. Hydra, Griekenland
Dit idyllische eiland in de Saronische Golf ligt op twee uur varen van het centrum van Athene en is om die reden een populair vakantieoord. Auto’s zijn niet toegestaan en daarom kun je heerlijk wandelen door de straten en de karakteristieke stenen huizen en molens bewonderen, of een boottocht maken naar een van de schitterende stranden van Hydra.

Accommodatietip: Cotommatae Hydra 1810 is een gezellige accommodatie gevestigd in een 19e-eeuws huis, op een klein stukje wandelen van de haven van Hydra. Je kunt ontspannen op de binnenplaats of op het mooie terras dat uitkijkt op Hydra-stad.

 

5. Venetië, Italië
Venetië is waarschijnlijk de meest voetgangersvriendelijke stad ter wereld en daarom wekt het geen verbazing dat kunstenaars, politici, courtisanen en casanova’s door de jaren heen deze stad als hun geliefde thuis hebben beschouwd. Omdat het voor auto’s onmogelijk is door de smalle straatjes te rijden, kun je de stad het best te voet of in een gondel verkennen. Wandel over het beroemde San Marcoplein, vaar onder de Brug der Zuchten door en ontdek de legendarische Rialtobrug.

Accommodatietip: Het Residenza Veneziana ligt vlak bij het San Marcoplein en de Rialtobrug en is een schitterende B&B met uitzicht op de pittoreske Venetiaanse kanalen. Begin de dag met een heerlijk Italiaans ontbijt op je kamer zodat je genoeg energie hebt om de betoverende stad te voet te verkennen.

6. Schiermonnikoog, Nederland
Ons kleine waddeneiland Schiermonnikoog is lekker dichtbij, een nationaal park en heeft autovrije straten. Eigenlijk dus een ideale bestemming om eens even lekker uit te waaien zonder alle drukke auto’s om je heen. Daarnaast is het eiland alleen bereikbaar per veerboot. Er zijn hier talloze flora en fauna te vinden in ons beroemde waddengebied. Huur een fiets en rijd naar de duinen of de bossen voor de frisse, gezonde zeelucht of boek een wadloopexcursie.

Accommodatietip: Strandresort Schier biedt moderne zelfstandige appartementen op een rustgevende locatie dicht bij de prachtige duinen en het strand. Je kunt een verfrissende duik nemen in het buitenbad of ontspannen in de sauna om vervolgens naar de nabijgelegen winkels en appartementen te fietsen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten