6x de leukste plekken van het eiland Mallorca

Inhoudsopgave

Het grootste en drukste eiland van de Balearen is het mooie Mallorca. Het geliefde vakantie eiland heeft meerdere zéér toeristische badplaatsen, maar het heeft ook een prachtig bergachtig binnenland, kleine stranden en kuststadjes en ruige rotsbaaien. Voor meer rust reis je naar het oosten en noorden van Mallorca waar een adembenemend landschap op je wacht. #voorstraks

1. Ga naar de stad Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca is meteen de grootste stad van de Balearen, maar ook een mooie oude stad. Het oude centrum wordt gekenmerkt door een enorme gotische kathedraal genaamd La Seau. Daarnaast vind je hier de Arabische baden, het koninklijk paleis van Almudania, de Passeig del Born en net buiten de stad het Castell Bellver. Wil je de toeristen ontwijken? Struin dat de gezellige straten met lokale markten, kleine boetiekjes en lekkere restaurants af in het labyrint waar alleen de locals komen.

2. Struin door het dorpje Valldemossa

In het noordwesten van Mallorca vind je een prachtig bergachtig binnenland waar je meerdere pittoreske dorpjes vindt. Valldemossa is een van deze dorpjes en misschien ook wel het mooiste. Tegenwoordig is het één van de mooiste bezienswaardigheden van Mallorca. Het Kartuizerklooster ligt centraal in het dorp en was vóór de 14e eeuw het paleis van koning Sancho. Om het klooster vind je kleine stenen huizen en smalle straatjes waar je heerlijk doorheen kan slenteren.

Het mooiste dorpje van Mallorca
Valldemossa

3. Het mooiste dorpje volgens de locals

De toeristen vinden Valldemossa het mooiste dorpje van Mallorca, maar de locals denken hier anders over. Voor hen is Fornalutx zelfs het mooiste dorpje van Spanje. Vanaf het authentieke Fornalutx heb je een prachtig uitzicht over de vallei van Sóller, waar ook de badplaats Puerto de Sóller ligt. De keistraatjes met steden huizen en rode betegelde daken gecombineerd met de bloemen en sinaasappel- en citroenbomen in een prachtige omgeving laat je hart sneller kloppen.

Boek hier je vakantie naar Mallorca #voorstraks

4. Ontdek de grotten van Porto Cristo

Aan de oostkust van Mallorca vind je het havenplaatsje Porto Cristo dat vooral bekend staat om zijn grotten. In de Cuevas del Drach vind je het grootste ondergrondse meer ter wereld vol met prachtige stalagmieten en stalactieten. Onder leiding van een gids kun je een tour door de vier imposante zalen maken van de grot. In Porto Cristo vind je ook de grotten van Hams. Deze grotten zijn een stuk kleiner, maar niet minder indrukwekkend. Je vindt hier meerdere geschakelde grotten met ieder zijn eigen kenmerken. Boek een tour en ontdek dan ook elke grot.

5. Bezoek het middeleeuwste stadje Alcúdia

Tussen de baaien van Pollença en Alcúdia ligt de kleine stad Alcúdia. De stad wordt omringd door eeuwenoude stadsmuren. Binnen de muren vind je een doolhof van smalle straten en stegen, gezellige pleintjes met terrassen en prachtige oude huizen. Aan de rand van het centrum liggen de Romeinse ruïnes van Pollençia, de belangrijkste vindplaats uit de Romeinse tijd op het eiland Mallorca.

De stadsmuren van de stad Alcúdia
Alcúdia

6. Verken het andere Mallorca

De stad Sóller en zijn haven Port de Sóller staan bekend als het andere Mallorca. De plaats heeft dit te danken aan haar authentieke karakter. De haven met een vuurtoren, een oud centrum met terrassen onder de druivenstruiken en heerlijke zandstranden in een baai omringd door groene heuvels vol olijf- en citrusbomen. Het voelt alsof je een sprookje bent binnengestapt. De haven is een prima uitvalsbasis om Sóller en de westkust van Mallorca te ontdekken. tip: maak een ritje met de historische Tren de Sóller. De treinrit loopt van Palma de Mallorca naar Sóller waarbij je 27 kilometer lang kunt genieten van de prachtige omgeving.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten