7x zwemtips voor de zomer in Zwitserland7x zwemtips voor de zomer in Zwitserland

Tijdens warme zomerdagen en zwoele zomeravonden vind je in Zwitserland niet alleen verfrissing in de bergen maar ook in de vele buitenbaden, rivieren en meren die het land rijk is. Zelfs midden in de stad kun je heerlijk zwemmen in natuurlijk en kraakhelder water. Speciaal voor deze gelegenheid: zeven Zwitserse zomerse zwemtips.

Bern: ‘urban floating’ in de Aare
In de zomermaanden nodigt de rivier de Aare – die zich als een lint rond de oude binnenstad van Bern slingert – uit tot ultiem zwemplezier. Geoefende zwemmers laten zich in de schone Aare met zicht op het nabijgelegen Bundeshaus drijven, wat ook urban floating wordt genoemd. Op vier zaterdagen in juli en augustus 2018 geven reddingszwemmers cursussen aan iedereen die tips wil krijgen om veilig te kunnen zwemmen in de Aare.

Strandleven aan het Lago Maggiore
Watersporters, strandliefhebbers en bourgondiërs zitten goed bij het Lido Ascona aan het Lago Maggiore. Een van de langste zandstranden van Zwitserland, watersportactiviteiten als stand-up-paddling, waterfietsen en wakeboarden, alsmede de relaxte Sunset Bar zorgen voor het perfecte strandleven.

Brigerbad: grootste openlucht thermaalbaden
De grootste openlucht thermaalbaden van Zwitserland bevinden zich ten westen van Brig, aan de zonnige hellingen van de Lötschberg in de vakantieregio Wallis. Hier vind je het eerste grottenzwembad van Europa, de langste thermale waterglijbaan van de Alpen (182 meter), het kolkende rivierbad en een olympisch bad met 4 zwembanen van 50 meter. De temperatuur van het water varieert per bad, tussen 25 en 37 °C.

Bridgerbad in Brig, Zwitserland

Grootste pop-up waterglijbaan van Europa
Na de succesvolle eerste editie in 2017 brengt de Nijmeegse organisatie Splash Waterslides ook deze zomer de grootste opblaasbare waterglijbaan van Europa naar Morgins. Van 28 juli tot en met 26 augustus 2018 razen waaghalzen met snelheden tot 55 km/u naar beneden. Nieuw dit jaar is de tokkelbaan die parallel aan de glijbaan loopt, alsmede foodtrucks bij de finish en een speciale glijbaan voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Zandstranden aan de Murtensee
De Murtensee, ingebed tussen het middeleeuwse stadje Murten en de wijnhellingen op Mont Vully, is het kleinste van de drie meren aan de rand van de Zwitserse Jura. Dankzij zijn geringe diepte wordt de Murtensee snel door de zon verwarmd en is het van het voorjaar tot in de herfst geliefd als zwemmeer. Rond het hele meer zijn badstranden en campings gelegen.

Verrassend exotisch: ‘Lorelei’ zwemeilanden
In de Urnersee – deel van het Vierwoudstedenmeer – bevinden zich sinds 2005 de ‘Lorelei-eilanden‘. Deze bestaan uit natuurlijk materiaal dat is vrijgekomen bij de werkzaamheden aan de nabijgelegen Gotthard-basistunnel. Het water bij de eilandenarchipel is kraakhelder, waardoor het, vooral op zomerse dagen, haast exotisch aandoet. Een tip voor zon- en zwemliefhebbers!

Seebad Luzern: geschiedenis proeven
Het historische ‘Seebad‘ in Luzern ligt direct aan het Vierwoudstedenmeer. Van buiten ziet de constructie uit 1884/85 eruit als een reusachtige houten kist, maar wie over de loopbrug naar binnen gaat, ontdekt de charme van een prachtig Belle Epoque badhuis. Het met meerwater gevulde zwembad is omringd door eenvoudige kleedhokjes. In de richting van het meer komen zwemmers in open water.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.