Ajax-fans massaal met de bus naar Stockholm

Ajax-fans massaal met de bus naar StockholmAjax-fans massaal met de bus naar Stockholm

Nu Ajax de finale van de Europa League heeft bereikt, neemt de vraag naar vervoer per bus naar de Zweedse hoofdstad gigantisch toe. Dat blijkt uit een peiling van busverhuurbedrijf Wonderbus onder touringcarbedrijven in het land.

De bus doet er ongeveer 20 uur over om in Zweden te arriveren. Bij zowel winst als verlies zal er alcohol worden geconsumeerd. Zelf met de auto naar Zweden rijden, is meestal geen optie. Vanwege de onverwacht grote hoeveelheid aanvragen wordt er naar extra vervoerscapaciteit gezocht om iedereen van een leuke reis te kunnen voorzien. De landelijke samenwerking hierin is zoals gewenst.

Joris Maussen van Wonderbus: ‘Na de thuiswedstrijd kregen we direct al aanvragen. Ondertussen schoten de prijzen van vliegtickets omhoog. Logisch dus dat mensen alternatief vervoer zoeken.’

Low-budget reizen
Een deel van de supporters kiest voor comfortabel vertrek op maandag en terugkomst op vrijdag 26 mei. Andere fans gaan voor low budget: aankomst op woensdagmiddag en vertrek terug al een paar uur na de wedstrijd. Gemene deler is dat in ieder geval niemand de huldiging in Amsterdam wil missen.

‘We hadden het wel een beetje aan zien komen, maar de inboxen raakten dit weekend helemaal vol. De site heeft er zelfs eventjes uit gelegen. Het ziet ernaar uit dat we in colonne naar Stockholm afreizen met wit-rode touringcars vol met supporters’, aldus Maussen, die overigens niet verwacht dat Ajax de bus voor het doel parkeert.

foto: Ajax Foto Side/ReMePro

0
Redactie Voyago
Redactie Voyago
De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.