Vakantie Aruba

Klinken witte bountystranden met lange palmbomen en een azuurblauwe zee als muziek in de oren? Dan is een vakantie naar Aruba een uitstekende keuze. Met haar luxe resorts, natuurrijke gebieden en unieke bezienswaardigheden is het eiland dan ook een populaire vakantiebestemming. Aruba staat bekend om haar prachtige stranden: je vindt hier een diversiteit aan stranden en deze behoren tot de mooiste stranden ter wereld!

Aruba staat ook wel bekend als One Happy Island. En dat is natuurlijk niet voor niets. De locals zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij. Bovendien zijn zij er altijd in om het leven te vieren en dat zul je duidelijk merken tijdens een vakantie naar Aruba. Ervaar het zelf en je zult meteen merken hoe het eiland zijn bijnaam heeft verkregen!

Lees meer over Vakantie Aruba

Jouw vakanties

Aruba strandvakantie

Tijdens jouw zonnige strandvakantie in Aruba is veel te beleven. Ga je lekker luieren op de mooiste stranden van het Caribisch gebied of ben jij avontuurlijk ingesteld en maak jij een wandeling door de Casibari Rock Formations? Wat in ieder geval zeker niet mag ontbreken op jouw to-do list in het verkennen van de Caribische onderwaterwereld. Net als op Bonaire en Curaçao heeft Aruba uitstekende mogelijkheden om te gaan snorkelen of duiken. Ga op zoek naar de indrukwekkende wrakken van historische schepen en vliegtuigen of kijk uit naar de verschillende kleurrijke koraalrifvissen die je zult tegenkomen. De echte geluksvogels spotten de goed gecamoufleerde hengelaarsvissen en zeepaardjes. Eén ding is zeker: je hoeft je zeker niet te vervelen tijdens een vakantie naar Aruba.

Aruba luxe vakantie

Klinken riante hotelkamers, luxe voorzieningen en een excellente service als muziek in jouw oren? Dan is een luxe vakantie naar Aruba een uitstekende keuze. Kies uit één van de luxe hotels aan de hand van jouw wensen en behoeften. Wordt het een hotelkamer inclusief jacuzzi of kies je voor een hotel met een sterrenrestaurant? Bekijk het aanbod op Voyago en kies jouw favoriete luxe vakantie naar Aruba!

Aruba all inclusive

Tijdens een vakantie naar Aruba is het wel zo fijn als jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Ga zorgeloos op vakantie met een all inclusive naar Aruba. Een geheel verzorgde vakantie is de laatste jaren enorm populair geworden. Naast de vlucht en transfer, zijn ook het ontbijt, lunch, diner en allerlei extra’s, zoals hapjes, (non-) alcoholische dranken of zelfs watersportfaciliteiten. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken waar of wanneer je kan gaan eten en dat is natuurlijk wel zo fijn tijdens jouw vakantie. Een all inclusive Aruba is pas echt tot rust komen!

Last minute Aruba

Ben je op zoek naar een goedkope vakantie naar Aruba? Bekijk dan onze laste minutes Aruba en profiteer direct van onze voordelige prijzen. Het eiland is bij uitstek geschikt voor een zonvakantie, zowel als in de zomermaanden als in de wintermaanden. Zie jij jezelf al liggen in een hangmat met een cocktail in jouw hand?

Praktische informatie Aruba

Heb je voor Aruba een visum nodig?

Indien je de Nederlandse nationaliteit hebt, heb je geen visum nodig. Dit geldt voor een verblijf van maximaal 180 dagen. 

Welke reisdocumenten heb je nodig voor Aruba?

Je moet in bezit zijn van een geldig paspoort. Voor Aruba voldoet de Nederlandse identiteitskaart niet als een geschikt reisdocument.

Wat is de hoofdstad van Aruba?

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad.

Hoe lang is het vliegen naar Aruba?

De vliegtijd naar Aruba is gemiddeld 10 uur. Hierbij wordt er vanuit gegaan van een rechtstreekse vlucht vanuit Schiphol.

Is er tijdsverschil tussen Aruba en Nederland?

Tijdens de zomertijd is het in Aruba 6 uur eerder dan in Nederland. In de wintertijd is dit 5 uur.

Wat voor klimaat heeft Aruba?

Aruba heeft een steppeklimaat, omdat het hier relatief droog en warm is. Er valt te weinig neerslag waardoor het niet onder een tropisch klimaat valt. 

Wat is de beste reistijd voor Aruba?

De beste reistijd is afhankelijk van jouw reisdoel. Ga je voor een zonvakantie naar Aruba? Dan is de beste reistijd mei tot en met oktober. Dit zijn namelijk de warmste maanden. In augustus valt de minste neerslag en heb je hier ook de meeste zonuren. 

Welke taal spreken ze in Aruba?

De officiële talen van Aruba zijn Papiamento en Nederlands. Over het algemeen spreken de Arubanen ook nog Engels en Spaans.

Wat is de officiële munteenheid van Aruba?

De officiële valuta van Aruba is de Arubaanse florin (AWG), die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar (USD). Dit betekent dat er een vaste koers is tussen deze valuta. 1 AWG komt overeen met 1,78 USD. 1 USG is omgerekend 0,56 AWG.

Welke stekker heb je nodig voor Aruba?

De volgende stekkers worden gebruikt op Aruba:

  • Type A

  • Type B

  • Type F

Inwoners van Nederland hebben een reisstekker voor de stopcontacten van Type A en Type B.

Zijn er aanbevolen inentingen voor Aruba?

Als je vanuit Nederland vertrekt, zijn geen vaccinaties verplicht voor Aruba.