7 onontdekte bezienswaardigheden in Hong Kong7 onontdekte bezienswaardigheden in Hong Kong

Hoeveel reisgidsen je ook leest over Hong Kong, er blijven nog veel onontdekte bezienswaardigheden over in deze gigantische stad. We beperken ons voor nu tot zeven minder bekende plekken die deze stad juist zo interessant en levendig maken. Overweeg om een bezoekje aan de Giant Budha in te ruilen voor een van deze pareltjes.

1. Cha Chaan Tengs
Cha Chaan Teng is een type restaurant dat je vooral in Hong Kong vindt en de kern is van de lokale eetcultuur. De informele eetgelegenheden bieden betrouwbare opties wanneer je op zoek bent naar een goedkope en smakelijke maaltijd.

2. Langste roltrap
Nergens ter wereld vind je een roltrap die meer schermtijd in films heeft gehad dan deze roltrap in Hong Kong. Het is eveneens de langste roltrap ter wereld, met een lengte van wel 135 meter. De trap verbindt de centrum van de stad met de woningen halverwege Victoria Peak.

3. Eiland dagtrip
Heb je genoeg van Hong Kong Island? Rondom het eiland en de gelijknamige stad, liggen nog een handvol eilanden om te verkennen. Geniet van streetfood op Cheung Chau, bezoek de zandstranden van Lantau en de vissersdorpen op Lamma: je maakt je bezoek compleet met een dagtrip aan een van deze eilanden.

4. Dai Pai Dongs
Hoewel New York officieel de stad is die nooit slaapt, kan het van Hong Kong nog wat leren als het gaat om late night snacks. Dai Pai Dongs zijn eetkraampjes die pas open gaan als het buiten donker wordt, je kunt er onder andere roergebakken vlees en noedels eten. Je vindt ze langs de Temple Street Night Market.

5. Unieke culturele festivals
Veel van de festivals in Hong Kong worden beschouwd als uniek cultureel erfgoed in China. De vieringen zijn vaak eeuwenoud en bevatten tradities, zoals straatparades van kinderen op stelten en een klimwedstrijd op een toren van broodjes.

6. Natuurwonderen
Wanneer je aan Hong Kong denkt, is natuur waarschijnlijk niet het eerste dat in je opkomt. Maar niets is minder waar: tussen de wolkenkrabbers en drukke snelwegen schuilen wel degelijk natuurwonderen. Heb je tijd over, dan is het Hong Kong UNESCO Global Geopark slechts een van de wonderen die je moet zien.

7. Oversteek per ferry
Overbelast verkeer is een gegeven in elke stad, gelukkig is er in Hong Kong een betrouwbaar alternatief wanneer je snel aan de andere kant van de haven moet zijn. De veerboot vaart zeven dagen per week om de acht tot twintig minuten en kost minder dan €0,50 per rit. Bovendien heb je er een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers aan beide zijden van de Victoria Harbour.

1
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.