Vakantie Bonaire

Bon Bini na Boneiru! Bonaire is een uitstekende vakantiebestemming en behoort samen met Aruba en Curaçao tot de ABC-eilanden. Deze Caribische eilanden zijn het hele jaar door een populaire bestemming voor een zonvakantie en dat is natuurlijk niet zonder reden. De wuivende palmbomen, paradijselijke witte stranden, een kristalheldere zee en de vriendelijke locals zorgen dan ook voor een ultiem vakantiegevoel. Tijdens jouw vakantie naar Bonaire zul jij je ooit vergeten. Op het eiland zijn er talloze activiteiten die je kunt doen, zoals, watersport, snorkelen of zelfs duiken! Wat ga jij doen tijdens jouw vakantie naar Bonaire?

Lees meer over Vakantie Bonaire

Jouw vakanties

Bonaire strandvakantie

Bonaire is bij uitstek uitstekend voor een strandvakantie. Het eiland heeft meer dan 3000 zonuren en het heeft dan ook de warmste klimaat van Nederland. Net als op Aruba en Curaçao kun je hier ultiem genieten van witte bounty stranden, azuurblauwe zee en aangename temperaturen. Let op: niet alle stranden zijn vrij toegankelijk. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen openbare stranden en privéstrand. De privé stranden zijn in bezit van resorts, bedrijven of zelfs particulieren. Een aantal van deze stranden is na betaling wel toegankelijk. Bonaire beschikt over zeer schone stranden. Dit is niet alleen van belang voor de toerisme, maar ook voor de natuur. Zo worden er op een schoon strand geen schildpadden niet belemmerd met het leggen van eieren. De stranden worden daarom regelmatig schoongehouden door verscheidene natuurorganisaties. 

Iets wat zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie naar Bonaire is het verkennen van het Caribische onderwaterwereld, wat uit is geroepen tot een beschermd gebied. Het zeewater is kristalhelder en heeft de hele jaar daar zeer mag aangename temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Maak dit schouwspel van dichtbij mee en raak onder de indruk van de prachtige koraalriffen en de verschillende soorten tropische vissen die je zult spotten, zoals de blauwe doktersvissen, papegaaivissen, trompetvissen of zelfs schildpadden. De echte geluksvogels onder ons kunnen een zeepaardje of hengelaarsvis spotten.

Bonaire luxe vakantie

Tijdens een luxe vakantie naar Bonaire laat jij je pas echt in de watten leggen. Geniet van luxe 5-sterren resorts met privé stranden, ontspannende wellnessfaciliteiten en uitstekende all inclusive arrangement. Tijdens jouw vakantie hoef je nooit zorgen te maken over waar of wanneer je zult gaan eten. Het eten en drinken is namelijk bij de prijs inbegrepen. En dat is natuurlijk wel zo fijn als je op zoek ben naar een zorgeloze vakantie. 

Goed nieuws voor de echte cultuurliefhebbers: haal jouw hart op in Kralendijk, waar Fort Oranje zich bevindt. Dit is één van de bezienswaardigheden van Bonaire die je zeker gezien moet hebben. De kanonnen en oude vestigingsmuren van het fort verkeren in goede staat en dit weergeeft een indrukwekkend beeld. 

Last minute Bonaire

Op zoek naar een goedkope vakantie naar Bonaire? Voyago heeft een groot aanbod last minutes naar Bonaire. Deze vakanties zijn niet alleen voordelig: je hoeft namelijk minder lang te wachten voordat je op vakantie gaat. En dat is natuurlijk wel zo fijn als je op vakantie gaat. Bekijk het aanbod op Voyago en boek direct!

Praktische informatie Bonaire

Heb je voor Bonaire een visum nodig?

Als je beschikt over de Nederlandse nationaliteit, heb je als toerist geen visum nodig. Je mag dan maximaal 6 maanden, ofwel 180 dagen, in het land verblijven. Wel dien je te beschikken over een geldig paspoort. Een Nederlandse identiteitskaart voldoet niet als geldig reisdocument.

Wat is de hoofdstad van Bonaire?

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk.

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

De vliegtijd naar Bonaire is ongeveer 9 uur en 30 minuten bij een rechtstreekse vlucht van Schiphol


Is er tijdsverschil tussen Bonaire en Nederland?

Het is op Bonaire 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 5 uur vroeger. 

Wat voor klimaat heeft Bonaire?

Bonaire heeft een tropisch savanneklimaat. Doordat de temperaturen de hele jaar door zeer constant zijn, is Bonaire het hele jaar door geschikt voor een zonvakantie. Overdag kun je temperaturen verwachten van maximaal 32 graden en in de avond daalt het kwik tot minimaal 23 graden. 

Wat is de beste reistijd voor Bonaire?

Je kunt het hele jaar door naar Bonaire afreizen doordat de temperaturen doorgaans zeer aangenaam zijn. De beste reistijd voor Bonaire is van mei tot en met oktober. Dit doordat het hoogseizoen plaatsvindt van december tot en met april. Vanwege de zomervakantie is het in de maanden juli en augustus ook druk. 

Welke taal spreken ze in Bonaire?

De officiële talen van Bonaire zijn Nederlands, Engels en Papiaments. In provincie Fryslân wordt Fries ook erkend als officiële taal.

Wat is de officiële munteenheid van Bonaire?

De officiële munteenheid van Bonaire is de Amerikaanse dollar (USD). Hiervoor was de Antilliaanse gulden de officiële valuta. Alhoewel Bonaire sinds 2010 deel uitmaakt van Nederland, wordt de euro niet of nauwelijks geaccepteerd als betaalmiddel.

Welke stekker heb je nodig voor Bonaire?

Op Bonaire worden stekkers van type A, B en F gebruikt. Je hebt dus een reisstekker nodig als je in Nederland woont en op vakantie gaat naar Bonaire. Mogelijk heb je ook een spanningsomvormer nodig. 

Zijn er aanbevolen inentingen voor Bonaire?

Er zijn geen aanbevolen vaccinaties voor Bonaire. Wel is het verstandig om insectenwerende
middelen mee te nemen met DEET. Muggen kunnen namelijk ziekten overbrengen.