Bucketlist bestemmingen: Machu Picchu en Amazone

Bucketlist bestemmingen: Machu Picchu en Amazone

Inhoudsopgave

Niet één, maar twee prestigieuze waarderingen voor Peru. Zowel de Machu Picchu als het regenwoud van de Amazone zijn op de ‘World’s Bucket List’ geplaatst door de gerenommeerde jury van ‘Flight Network’. Tijd om deze twee bijzondere plekken onder de loep te nemen.

De Bucketlist van ‘Flight Network’ is samengesteld op basis van aanbevelingen door meer dan 800 reisexperts, journalisten en reisagenten die letten op wat reizigers de vijftig absolute must-do ervaringen ter wereld vinden.

Een indrukwekkende lijst
Het archeologische topstuk van de Incabeschaving staat op de vierde plek in de indrukwekkende lijst van bestemmingen. Het Amazoneregenwoud staat op plek 31. De attracties in Peru staan tussen plekken als de safarigebieden in Afrika, het Great Barrier Reef in Australië, de Taj Mahal in India, de piramides van Egypte en de stad New York. Voor iedere serieuze reiziger zijn dit de absolute must-sees over de wereld.

Het erfgoed van de Inca’s
Machu Picchu is gebouwd in de vijftiende eeuw en was lang onbekend voor de wereld, op een paar lokale bewoners van het gebied na. Dit veranderde toen de Spaanse conquistadores de regio veroverden. In de vroege twintigste eeuw is Machu Picchu ‘herontdekt’ door de Amerikaanse archeoloog Hiram Bingham. Sinds deze herontdekking is de archeologische vindplaats zorgvuldig gerestaureerd en bewaard voor toekomstige generaties. Bezoekers van Machu Picchu, die te voet of met de trein zijn gereisd om de Incaschat te zien, worden getrakteerd op geweldige uitzichten, een unieke geschiedenis en de overweldigende sereniteit van deze plek.

De schatten van het Amazoneregenwoud
Peru bestaat voor bijna tweederde uit het Amazoneregenwoud, en met de duizenden verschillende soorten flora en fauna in dit gebied, is het zeker een unieke plek in de wereld. De Amazone huist een paar van de meest bijzondere dieren, van kleurige vogels tot bijzondere aapsoorten, grote katten en zelfs roze dolfijnen. Sommige van deze dieren zijn moeilijk te vinden, maar andere dieren zie je overal klimmen, rennen, vliegen of zwemmen door de Amazone. Er zijn verschillende manieren om de Amazone aan te doen, van tochten per camper tot luxueuze cruises. Diep in de jungle wacht ook de stad Iquitos, waar je als reiziger een warm welkom kunt verwachten.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten