shutterstockBucketlist: wintersport in de Noorse fjorden_1037921752Bucketlist: wintersport in de Noorse fjorden

Noorwegen laat in de winter een heel ander gezicht zien dan in de zomer. De goede sneeuwcondities en prachtig uitzicht op de fjorden, maken het de perfecte bestemming voor wintersportliefhebbers. Combineer je wintersportvakantie met bezoek aan Tromsø, waar je het Noorderlicht kunt spotten.

In Noorwegen vond de moderne skisport zijn oorsprong. In het winterseizoen zijn hier een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs, langlaufers en snowboarders te vinden. Er heerst een gemoedelijke sfeer. Met als groot voordeel dat er nauwelijks wachttijden zijn bij de liften, de accommodaties niet ver van de piste liggen en de sneeuwcondities tot de beste in Europa behoren.

Geilo is het centrum van één van de oudste skigebieden van Noorwegen en tevens erg gezellig stadje. Er zijn zeer goede langlaufmogelijkheden op de Hardangervidda, het hoogste bergplateau van Europa. Ook de mogelijkheden om te skiën zijn hier behoorlijk uitgebreid. Geilo is vooral geliefd bij families met kinderen en beginners.

In Voss is volgens kenners het meest bijzondere skigebied van Europa te vinden, aangezien het in het fjordengebied ligt. Nergens is het uitzicht over het fjordengebied en de omliggende bergen zo mooi als in de regio rond Voss. Daarbij zijn de sneeuwcondities al jarenlang van uitstekende kwaliteit, met veel poedersneeuw. Er zijn twee skigebieden: Voss Resort en Myrkdalen Mountain Resort. Een skivakantie in Voss is uitstekend te combineren met een bezoek aan Bergen of een excursie in het besneeuwde fjordengebied.

Bij veel reizigers staat het Noorderlicht hoog op de bucketlist. De beste plek om dit bijzondere natuurfenomeen in Noorwegen te zien is Tromsø. De stad in het noorden van Noorwegen heeft dankzij zijn gunstige ligging aan de kust zowel een land- als een zeeklimaat. Helder weer is daarom nooit ver weg en dat is de eerste vereiste om het Noorderlicht te zien. Bovendien ligt Tromsø midden in de zogeheten aurora-zone. Behalve voor het zien van het Noorderlicht is Tromsø een goede uitvalsbasis voor winterse activiteiten, zoals een sneeuwscootersafari.

Een reis naar Tromsø laat zich goed combineren met een deeltraject met de Hurtigruten, de rederij die voor de Noorse kust vaart en daarbij 34 plaatsen aandoet. De tocht van Tromsø naar de eilandengroep Lofoten is een bijzonder onderdeel van een winterse rondreis. Met een huurauto door het winterlandschap van Noord Noorwegen rijden is niet moeilijk en een geweldige ervaring. Het is niet druk op de wegen en de landschappen die voorbijtrekken zijn fenomenaal.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-5303240419550115", enable_page_level_ads: true }); </script>

2 Comments

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.