Vakantie Curaçao

Een vakantie naar Curaçao, één van de best bezochte vakantiebestemmingen van Nederlanders binnen het Caribisch gebied. Curaçao is voornamelijk een bestemming voor een luxe strandvakantie, maar het eiland heeft daarnaast prachtige bezienswaardigheden die je niet wilt missen! Het eiland bestaat uit ontelbare hotels waardoor iedereen er kan overnachten met zijn persoonlijke wensen en budget. Wil jij binnenkort op vakantie naar Curaçao? Bekijk het aanbod op Voyago!

Lees meer over Vakantie Curaçao

Jouw vakanties

All inclusive Curaçao

Ben jij toe aan een welverdiende vakantie? Dan is een all inclusive vakantie naar Curaçao onmisbaar. Want met een all inclusive vakantie word jij pas echt in de watten gelegd. Kies uit één van de luxe resorts en het genieten kan beginnen. Tijdens een all inclusive vakantie hoef jij je geen zorgen te maken over extra kosten, want alle dranken en maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. Ook hoef jij ook niet extra te betalen voor de vlucht, transfers en overige hapjes. Je weet op voorhand hoeveel jij voor een vakantie naar Curaçao betaalt en dat is natuurlijk wel zo fijn!

Luxe vakantie Curaçao

Of heb je liever luxe vakantie naar Curaçao? Luxe komt voor in verschillende vormen en maten, maar wanneer wij over een luxe vakantie spreken dan is één ding zeker: genieten zul je! Kies uit onze 5-sterren resorts die met zorg zijn geselecteerd door onze reisexperts. Geniet van een kamer met zeezicht en je wordt elke ochtend wakker met deze prachtige uitzicht of kies je voor een luxe hotel waar je toegang hebt tot uitstekende wellness faciliteiten. Tijdens een luxe vakantie naar Curaçao zul jij maximaal genieten!

Goedkope vakantie Curaçao

Ben je op zoek naar een goedkope vakantie naar Curaçao? Ook dan ben je bij Voyago aan het juiste adres. Tijdens jouw vakantie naar Curaçao hoef jij je zeker niet te vervelen. Niet voor niets is Curaçao één van de populairste vakantiebestemmingen. Geniet van de prachtige witte zandstranden, bezoek het bruisende Willemstad of maak kennis met de unieke flora en fauna van Curaçao. En het fijne is dat men hier de Nederlandse taal spreekt!

Waanzinnig snorkelen en duiken op Curaçao

Ben jij een liefhebber van snorkelen of duiken? Dan hebben goed nieuws voor je. Curaçao is bij uitstek ideaal om te snorkelen of duiken. Met haar unieke onderwaterwereld behoort Curaçao tot één van de mooiste van de wereld. Het kristalheldere water in combinatie met de kleurrijke vissen, zoals maanvissen, papegaaivissen en trompetvissen, zorgen voor een waanzinnig schouwspel!

Vakantie Curaçao boeken bij Voyago

Op zoek naar een vakantie naar Curaçao? Dan ben je bij Voyago aan het juiste adres. Bekijk het aanbod en kies uit de verschillende vakanties, zoals een all inclusive, luxe vakantie of een last minute, maar ook voor populaire bestemmingen, zoals Portugal, Griekenland, Aruba en Bonaire. Houd onze website goed in de gaten, want wij hebben regelmatig goede deals voor een goedkope vakantie naar Curaçao. 

Heb je vragen gekregen? Neem gerust contact met ons op via de livechat. Onze medewerkers helpen je graag verder!

Praktische informatie Curaçao  

Reisadvies Curaçao 

Helaas is Curaçao ook getroffen door het coronavirus. Wil jij na deze crisis op vakantie gaan naar het prachtige land in de caribbean. Voyago houdt dan voor jou alle ontwikkelingen omtrent de corona maatregelen van Curaçao nauwkeurig in de gaten. Zo is er speciaal een nieuwe pagina gemaakt om een overzicht te geven van alle corona maatregelen, het reisadvies voor Curaçao en nog meer. Zo kan jij snel alle relevante informatie die je nodig hebt voordat je op vakantie gaat.

Het klimaat in Curaçao 

Curaçao is het hele jaar door beschikbaar voor een strandvakantie. Doordat Curaçao een aangenaam tropisch klimaat heeft is het er altijd warm en sprake van veel zonneschijn. Als er wordt gekeken naar de beste reistijd is dit februari tot en met juni, aangezien er dan de beste kans is op hoge temperaturen en de minste kans op regen. De temperatuur zal rond de 30 graden Celsius zijn. Het laatste kwartaal is namelijk bekend als het natte seizoen, waardoor er een grotere kans is op buien.

Tijdsverschil Curaçao en Nederland

Belangrijk om te weten is als je naar Curaçao reist er sprake is van een tijdsverschil tussen de twee landen. Curaçao bevindt zich namelijk in het continent Zuid-Amerika. Curaçao valt in de tijdzone UTC -4, wat betekent dat het op Curaçao 6 uur vroeger is in de zomertijd in vergelijking met Nederland. In de wintertijd is het zelfs 5 uur vroeger op Curaçao.

Aantal inwoners Curaçao 

Op curaçao wonen ongeveer 160.000 inwoners. De bevolking bestaat uit meer dan 50 verschillende nationaliteiten die allemaal hun eigen cultuur en tradities hebben meegenomen. Curaçao is ongeveer 2 keer zo groot als Terschelling. 

Taal Curaçao

Nederlands en Engels zijn de officiële talen, maar je hoort steeds meer Spaans en er worden nog meer verschillende talen en dialecten gesproken. 

Munteenheid

Op Curaçao wordt de munt, de Antilliaanse gulden (ANG) gebruikt, ook wel florin genoemd. Momenteel is 1 ANG ongeveer € 0,40 waard. De Antilliaanse Gulden zijn helaas niet in de voorraad bij de bank, waardoor je de munt zal moeten bestellen bij GWK Travelex. Je bestelling kan je dan afhalen op Schiphol als je onderweg naar je gate bent. Cash geld is ook nog altijd te pinnen op Curaçao. Let hier wel bij op dat hier administratiekosten aan vast zitten. Om te kunnen pinnen in Curaçao, zal je van te voren moeten aangeven bij de bank dat je met pinpas wilt betalen en pinnen buiten Europa. Cash geld is in principe niet nodig, tegenwoordig kan je vrijwel overal pinnen op Curaçao.

Inentingen  

Momenteel zijn er geen vaccinaties of inentingen nodig om naar Curaçao te mogen reizen.

Het landschap van Curaçao 

Ook al is Curaçao relatief klein, heeft het veel verschillende soorten landschappen. Het eiland bevat namelijk woeste kustlijnen die voornamelijk in het noorden te vinden zijn, waardoor alle stranden voornamelijk aan de westkust, oostkust en aan het zuiden aanwezig zijn. Verder biedt het eiland nog serene baaien, witte stranden, dorre vlaktes, bergen en groene heuvels. De zee bij Curaçao is ideaal voor watersport, denk hierbij aan het snorkelen bijvoorbeeld. Het landschap zelf is goed mogelijk voor fietsen en wandelen in de avond of ochtenduren. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad, waar veel bezienswaardigheden en winkels gevestigd zijn.

Cultuur

De gastvrijheid bij de bewoners van Curaçao is iets wat je bijblijft als je het eiland bezoekt. De grote glimlach en openheid is zeker een belangrijk kenmerk van de cultuur.  Omdat het land ooit een Nederlandse kolonie was, heeft het nog een aantal Nederlandse eigenschappen die wel door de jaren heen zijn veranderd. Religie is zo nog steeds een belangrijk onderdeel van de cultuur en wordt voornamelijk beïnvloed door natuurgodsdiensten. Curaçao staat bovendien bekend om haar verschillende muziekstijlen die weer onderdeel zijn van regelmatig grote festival, zoals Carnaval en het Tumbafestival.