Vakantie Cyprus

Wil je op vakantie naar Cyprus? Het prachtige en veelzijdige vakantieland Cyprus is een populaire bestemming voor een heerlijke zonvakantie. Alhoewel Cyprus niet heel groot is, heeft het eiland enorm veel te bieden: je kunt hier prima terecht voor een cultuurvakantie, wandelvakantie of zonvakantie. Het kan allemaal tijdens een vakantie naar Cyprus!

Lees meer over Vakantie Cyprus

Jouw vakanties

Cultuurvakantie op Cyprus

Hou je van cultuur snuiven? Net als Malta heeft dit eiland enorm veel te bieden op het gebied van cultuur. Het eiland bevindt zich in het oosten van de Middellandse Zee, tussen Griekenland en Turkije, en behoort geografisch gezien tot Azië. Vanwege de strategische ligging van Cyprus was het eiland van essentieel belang. Om deze reden vind je hier vele culturele invloeden terug. Bezoek eens de hoofdstad Nicosia. Deze stad is sinds 1975 verdeeld: het noordelijke gedeelte is Turks Cyprus en het zuidelijke gedeelte is Grieks Cyprus.

Eén van de bekendste toeristische trekpleisters die onmisbaar is, is het Kykkos klooster op Cyprus. Dit is het rijkste en meest invloedrijke klooster van het eiland en is zeker één van de bezienswaardigheden van Cyprus die je gezien moet hebben.

Wandelvakantie Cyprus

Ben je op zoek naar een actieve vakantie? Zoek dan niet verder. Een wandelvakantie op Cyprus biedt diverse mogelijkheden om heerlijk te kunnen wandelen. Kies voor een lange rustige wandelroute langs de pittoreske dorpen of kies voor de adembenemende valleien en mediterrane bossen van het eiland. Liever iets avontuurlijks? Kies dan om een wandeling te maken langs de prachtige kustlijn van het schiereiland Akamas. Hier kan je genieten van alle ongerepte natuur. 

Gastronomisch genieten tijdens jouw all inclusive Cyprus

Wanneer je ultiem wilt genieten van dit prachtige eiland, dan is een all inclusive op Cyprus geen overbodige luxe. Het eiland wordt gekenmerkt door twee delen, namelijk een Grieks en Turks gedeelte. En dat vind je ook terug in de Cypriotische keuken. Het is namelijk een mix van de Griekse en Oosterse keuken. Dit is tevens te zien in de gerechten die je geserveerd krijgt bij de hotels. De maaltijden zijn enorm divers en bovendien zijn ze ook nog eens zeer rijk aan smaak. Dit komt door de verschillende specerijen die zijn gebruikt tijdens het bereiden van deze gerechten. Naast eten kan je hier ook genieten van de overheerlijke Cypriotische wijnen. Het eiland bevat vele wijngaarden die je zeker een keer gezien moet hebben. Bewandel één van de karakteristieke wijnroutes over het eiland. Bezoek je Cyprus eind augustus of begin september? Bezoek dan het jaarlijkse wijnfestival in de havenstad Limassol.

Boek jouw onvergetelijke vakantie naar Cyprus op Voyago!

Interesse gekregen in dit fantastische vakantieland? Boek dan nu jouw vakantie naar Cyprus en geniet van de vele mogelijkheden op dit prachtige eiland. Wat je ook wilt doen, je vindt het tijdens een vakantie naar Cyprus! 

Praktische informatie Cyprus

Wat voor klimaat heeft Cyprus?

Cyprus heeft een mediterraan klimaat. In de zomer heb je hier dus warme en droge dagen. De winters zijn zeer zacht en dit maakt het eiland zeer aantrekkelijk voor een zonvakantie in het najaar. In oktober kunnen de temperaturen nog oplopen tot 30 graden Celsius. De beste reistijd voor Cyprus is vanaf half mei tot en met half oktober. Gedurende deze periode heb je gegarandeerd veel zon. Voor een aangename zonvakantie zijn de beste reistijden in de periodes half april tot en met half juni en van september tot oktober. Dit komt omdat de maanden juli en augustus zeer warm zijn. Mocht je tegen zeer warm weer kunnen, dan kan je ook tijdens deze periode een vakantie naar Cyprus boeken.

Hoe lang is het vliegen naar Cyprus?

De vliegtijd naar Cyprus is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de luchthaven waarvan je vertrekt. Vertrek je vanaf Schiphol? De vliegtijd van Amsterdam naar Cyprus bedraagt ongeveer 4 tot 5 uur. 

Is er tijdsverschil tussen Cyprus en Nederland?

Tijdens de wintertijd valt Cyprus in tijdzone UTC +2. In de zomertijd valt Cyprus in tijdzone UTC +3. In Nederland is het één uur eerder dan op Cyprus.

Welke taal spreken ze op Cyprus?

De officiële talen op Cyprus zijn Grieks en Turks. In beide delen van Cyprus worden deze talen gesproken. In het zuiden van Cyprus wordt voornamelijk Nieuwgrieks gesproken en geschreven. De spreektaal wijkt enigszins af van de traditionele Griekse taal. Kan je geen Grieks of Turks spreken? De meeste Cyprioten spreken gelukkig ook Engels. Dit wordt voornamelijk gebruikt als handelstaal. In het zuiden van Cyprus wordt er meer Engels gesproken dan in het noordelijke deel van het eiland.

Welke munteenheid hanteren ze op Cyprus?

De munteenheid van Cyprus is de euro. Het eiland is sinds 2004 lid van de Europese Unie. Lees hier meer over de betalingen in Cyprus.

Zijn er aanbevolen inentingen voor Cyprus?

Als je op vakantie naar Cyprus gaat, zijn er geen vaccinaties verplicht. Er zijn geen inentingen aanbevolen.