De 10 mooiste eilanden van het continent Europa

Bezoek de Portugese eilanden de Azoren

Inhoudsopgave

In Europa vind je talloze mooie eilanden die allemaal zeker een bezoekje waard zijn. Van prachtige tropische plekken met parelwitte stranden tot adembenemende natuurgebieden en ruige vulkaaneilanden, ons continent heeft het allemaal. Voor een heerlijke vakantie hoef je dus niet naar de andere kant van de wereld te reizen om te genieten van al die natuurpracht. Ga voor een van deze eilanden en je zult je ogen uitkijken! #voorstraks

1. De Portugese Azoren

De Azoren bestaan uit negen verschillende eilanden en is een onderdeel van Portugal. Het grootste eiland is São Miguel waar je prachtige wandelingen kunt maken langs de vulkaankraters. Op Terceira vind je weer veel cultuur en geschiedenis, terwijl het eiland Pico de plek is om walvissen en dolfijnen te spotten. De kleinste twee eilanden, Corvo en Graciosa, hebben ook een prachtige natuur. Je kunt makkelijk eilandhoppen, waardoor je van elk eiland iets meekrijgt.

2. Het historische Malta

Het eiland Malta staat bekend om haar historische bezienswaardigheden. Zo hebben onder andere Romeinen, Moren en ridders hun sporen hier nagelaten. Bezoek op Malta bijvoorbeeld de Three Cities, de plek waar de ridders hun thuisbasis hadden. Of ga op zoek naar Popeye Villa, het dorpje dat in de jaren tachtig gebouwd werd voor de film Popeye. Vergeet niet de mooie plekjes in de natuur te verkennen, zoals de Blue Lagoon en St Peter’s Pool en ontdek de hoofdstad Valletta.

Bezoek het eiland Malta
Malta

3. Het Italiaanse eiland Sicilië

Vlakbij Zuid-Italië ligt het grootste eiland van de Middellandse Zee: Sicilië. Sicilië staat bekend om een rijke geschiedenis en een prachtige natuur, dus er is meer dan te doen. Beklim onder andere de Etna, de meest actieve vulkaan van Europa, waar je een adembenemend uitzicht hebt over Sicilië. Bezoek ook de gezellige steden van Italië, zoals Palermo of Catánia en ga wandelen bij de kloof van Alcantara. Tip: huur een auto om het eiland te verkennen. Zo kan je makkelijk van de ene naar de andere stad rijden en verken je het binnenland op je eigen tempo.

Bezoek het eiland Sicilie
Sicilie

4. Het prachtige Schotse Skye

Vlakbij Schotland ligt één van de mooiste eilanden van Europa, genaamd Skye. Het is een eiland met een ongerepte natuur vol kliffen, bergtoppen en prachtige landschappen. Je kunt hier fantastische wandelingen maken en het staat vol met oude kastelen en forten. Maak een wandeling van rotsformatie Old Man of Storr naar Quirang, waar je een prachtig uitzicht hebt over het Trotternish schiereiland. Eindig de wandeling met een lekkere Schotse whisky en proost op een fantastische vakantie!

Het Schotse Skye
Skye

5. Het fotogenieke Santorini

Van alle eilanden in Griekenland wordt Santorini als het mooiste beschouwd. Het is dan ook een van de populairste eilanden en dat komt door de idyllische dorpjes met parelwitte gebouwen en blauwe accenten. Officieel heet het Santori Thira en het is niet heel groot. De omgeving bestaat uit een bergachtig landschap en in het binnenland liggen wijngaarden en traditionele dorpjes. Geniet op Santorini van een prachtige wandeling, een heerlijk wijntje en de zonsondergang.

Het Griekse eiland Santorini
Santorini

Boek hier je vakantie voor straks naar een van de Europese eilanden

6. Het bloemeneiland Madeira

Portugal heeft nog een prachtig eiland en dat is Madeira. Het eiland heeft niet veel stranden, waardoor het een stuk rustiger is dan bij andere zonbestemmingen in de Middellandse Zee. Madeira heeft een ruige kust en een prachtige natuur. Dankzij de vele exotische bloemen en planten wordt Madeira ook wel het bloemeneiland genoemd. Met vulkanische landschappen blijft het prachtig om hier rond te rijden. Het is dan ook een aanrader om hier een roadtrip te maken, zodat je niks van de prachtige omgeving hoeft te missen.

Het bloemeneiland Madeira
Madeira

7. De parel van de Canarische eilanden

Hoewel Fuerteventura misschien niet het grootste eiland is van de Canarische eilanden, het is wel het mooiste. Laat je niet afschrikken door de groenere buureilanden, want Fuerteventura heeft enorm veel vulkaankraters die je kan bezoeken. Daarnaast heeft Fuerteventura gitzwarte stranden waar je tot rust kunt komen. Je kan er ook verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je hier prachtig snorkelen, kajakken of surflessen nemen.

Het Spaanse Fuerteventura
Fuerteventura

8. Het Italiaanse Capri

Italië heeft veel prachtige eilanden en Capri is er een van. Voor de kust van Napels ligt Capri waar je veel bijzondere rotsformaties, mooie grotten en prachtige uitzichten hebt. Je vindt hier onder andere de prachtige tuin Giardini di Augusto en de restanten van de Villa Jovis van keizer Tiberius. Vergeet niet met een stoeltjeslift naar Monte Solaro te gaan voor een fantastisch uitzicht over Capri. Met een klein beetje geluk zie je zelfs de hele baai van Napels.

Het adembenemende Capri
Capri

9. Het grote Griekse eiland Kreta

Kreta is één van de meest bezochte eilanden van Griekenland en ook het grootste. Naast mooie stranden met de Griekse zon, heeft het binnenland van Kreta een prachtige natuur. Een aanrader is dan ook om een wandeling te maken door de Samariá-kloof. Wil je meer weten over de Griekse geschiedenis? Bezoek dan Europa’s oudste stad Knossos waar je veel historische bezienswaardigheden kunt bekijken. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan de steden Chania en Rethynmon, waar je heerlijk door de oude straten kunt struinen. 

Het Griekse Kreta
Kreta

10. Het Spaanse eiland Mallorca

Het eiland Mallorca in de Balearen heeft veel meer te bieden dan je denkt. Zo wordt de hoofdstad Palma de Mallorca omschreven als een miniversie van cultuurstad Barcelona. Ook kleine dorpjes op Mallorca zijn leuk om te bezoeken. Daarnaast heeft Mallorca een prachtige natuur waar je mooie wandelingen of fietstochten kunt maken. Voor een rustdag zijn de kleine baaien ideaal om te genieten van de zon, de zee en het strand.

Het veelzijdige eiland Mallorca
Mallorca

Boek nu jouw vakantie op Voyago!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten