De 5 mooiste landen in Zuid-Amerika waar je rond wil reizen

Zuid-Amerika is een bijzonder continent met een veelzijdige natuur en cultuur. Het continent bestaat uit 12 verschillende landen met elk hun eigen charme. Een keuze maken is moeilijk en daarom helpen wij jou door de 5 mooiste landen in Zuid-Amerika op een rij te zetten. Backpacken in Zuid-Amerika: dit zijn de beste landen! Lees snel meer! #voorstraks

1. Het veelzijdige Chili

  • Torres del Paine

Een van de meest veelzijdige landen in de wereld én van Zuid-Amerika is Chili. Het land is 4.500 kilometer lang en hierdoor heeft het een gevarieerd landschap. Je vindt hier kleurrijke steden, alpacaherders in de bergen, enorme gletsjers en zelfs woestijnen. Zo heb je in Chili Torres del Paine, het grootste natuurpark van Chili waar je rozerode bergen hebt aan een enorm meer, maar ook enorme gletsjers. Vergeet niet de Atacama Desert te bezoeken om te gaan sandboarden vanaf de zandduinen.

2. Het prachtige Argentinië

  • Iguazu Falls

Een bekend en één van de mooiste landen in Zuid-Amerika is het prachtige Argentinië. Er is een grote diversiteit te vinden in de steden, maar ook in de natuur. Bezoek dan ook zeker de sfeervolle hoofdstad Buenos Aires, maar ook de meest zuidelijkste stad Ushuaia en de wijnstad Mendoza. Vergeet niet naar de Iguazú Falls te rijden. Deze watervallen creëren de grens van Argentinië en Brazilië en zijn de grootste én meest indrukwekkende watervallen in de wereld. Rij ook naar het Nationaal Park Los Glaciares waar je enorme gletsjers vindt, omringd door bergen, meren en bossen.

3. Het avontuurlijke Peru

  • Vinicunca

Aan de westkust van Zuid-Amerika ligt Peru. Het land ligt ingesloten tussen het Andesgebergte, de jungle van de Amazone en de Grote Oceaan. Peru is een rijk land met veel cultuurschatten, werelderfgoederen, een prachtige natuur, eeuwenoude mysteries en kleurrijke dorpjes. Wil je dit allemaal ontdekken? Dan is het aan te raden om rond te reizen. Maak onder andere een mooie trekking naar de Machu Picchu, bezoek het diepe ravijn Colca Canyon en bekijk de Vinicunca, oftewel de regenboogberg met zeven kleuren.

4. Het grote Brazilië

  • Rio de Janeiro

Het grootste land in Zuid-Amerika is Brazilië, wat tevens het vijfde grootste land ter wereld is. Hierdoor grenzen bijna alle andere landen van Zuid-Amerika aan Brazilië. Een rondreis laat een diepe indruk achter doordat de verschillen tussen arm en rijk zichtbaar zijn in de steden. Vanuit Brazilië kun je ook de Iguazú Falls bezoeken, maar je kunt ook een prachtige trekking maken door het Amazonegebied en de jungle. Ontdek ook de kleine koloniale steden in het binnenland en sluit de rondreis af met een bezoek aan Rio de Janeiro.

5. Het sfeervolle Colombia

  • Botoga

Wil je rondreizen of backpacken? Zuid-Amerika heeft de beste landen om te gaan backpacken. Het wordt steeds populairder om door Colombia rond te reizen. Het land in Zuid-Amerika is niet alleen goedkoop, maar ook nog eens hartstikke mooi. Start je reis in de hoofdstad Bogota waar je rustig aan kennis kan maken met Colombia. De sfeer is gelijk goed en vanuit hier kun je doorreizen naar Salento, waar je net buiten de stad Valle de Cocora vindt. Hier kun je adembenemende hikes maken door een vallei met de hoogste palmbomen ter wereld. Nog een prachtige plek is Minca, waar je heerlijk kunt wandelen, zwemmen in een waterval en vanuit je bungalow uitzicht hebt over de jungle.

Dit zijn de 5 beste landen in Zuid-Amerika om te backpacken. Ben jij hier al geweest?