De 6 meest spookachtige middeleeuwse kastelen in Europa

Wie heeft er nou niet gedroomd van een verblijf in een echt middeleeuws kasteel? Met Halloween in het vooruitzicht en alle ‘spooktaculaire’ gedachten heeft Holidu besloten om de meest mysterieuze middeleeuwse kastelen voor je op een rij te zetten. Klaar voor een unieke en gruwelijke overnachting in oktober?

1. Castello Leopoldo – Toscane, Italië

Dit prachtige 16e eeuwse kasteel ademt oude charme en elegantie uit en is te vinden in de provincie Livorno in Toscane, Italië. Het romantische gebouw heeft de meest perfecte locatie voor een adembenemend uitzicht over de vallei en, op heldere dagen, kan je het eiland Elba zien. Als de nacht valt, zorgt deze locatie voor een aanzienlijk spookachtige sfeer: met een oppervlakte van 1500 m² kan Castello Leopoldo comfortabel plaats bieden aan 20 personen voor een spannend Cluedo weekend. Het hele kasteel kan je reserveren vanaf €1.714 per nacht.

2. Château Martinus – Saint-Caprais-de-Lerm, Frankrijk

Château Martinus, gelegen in de regio Aquitaine in Frankrijk, is een spectaculair kasteel van 1.000 m² waar je met 18 personen kan overnachten. Het biedt het perfecte decor voor een Halloween-feest om nooit te vergeten! In de middeleeuwse eetkamer kan je genieten van een nachtelijk feestmaal aan de lange houten tafel, met uitzicht op het knapperend vuur wat de kamer verwarmt. De inrichting heeft een ouderwetse, gotische sfeer met elementen zoals stenen muren en zichtbare balken in het hele kasteel. De huurprijs begint vanaf €338 per nacht.

3. Mazures – Luik, België

Dit kasteel, in Game of Thrones stijl, ligt aan de oevers van rivier de Vesder, in Luik, België. Na een volledige renovatie van het kasteel vind je nu een 100 m² grote vakantiewoning in de linkervleugel van de toren. Zodra je de middeleeuwse ophaalbrug oversteekt en het huis binnenkomt, vind je de moderne woonkamer en keuken. Daarnaast een wenteltrap die je naar boven brengt, naar de twee slaapkamers. Het is geschikt voor maximaal 4 personen en de prijzen beginnen bij €91 per nacht.

4. Kasteel Saarfels – Serrig, Duitsland

In dit kasteel huur je een gezellig appartement met twee slaapkamers, gelegen langs de rivier de Saar in Duitsland. Het kasteel heeft uitzicht op de Riesling wijngaarden. Het huis is volledig gerenoveerd en heeft alles wat je nodig hebt voor een spannend weekendje weg. Je hebt beschikking tot een eigen terras en het kasteelpark, voor een spannende Halloween-wandeling. De locatie is perfect als je meer dan één land wil bezoeken, aan de grens van Luxemburg, Frankrijk en België. Vanaf €178 huur je een appartement in dit kasteel.

5. Narrow water castle- County Down, Noord-Ierland

Dit volgende juweeltje van een appartement ligt in het majestueuze Narrow Water Castle in Noord-Ierland. Het oorspronkelijke kasteel gebouw dateert uit 1680 en het aangelegen gebouw is onlangs gerenoveerd tot een luxe appartement waar je met zes personen kan slapen. Het kasteel met ontelbare torentjes bezorgd je gelijk de rillingen als het schemeren aanvangt en is de perfecte keuze voor een weekendje weg op het Ierse platteland met Halloween. Het verhuren van dit unieke appartement kan vanaf €169 per nacht. 

6. Château St. Philippe – Saint-Pierre-d’Albigny, Frankrijk.

Als laatste, maar zeker niet de minste op deze lijst, is dit mysterieuze Franse château dat dateert uit 1032. Oorspronkelijk gebouwd door de benedictijner monniken als tweede huis van hun klooster, daarna werd het jaren bewoond door Baron Charles-Albert Favier du Noyer. Het is rijk aan geschiedenis, waar je gegarandeerd de griezelige aanwezigheid van de mensen die hier binnen de kasteelmuren gewoond hebben zal voelen. Bijna 1000 jaar later hebben de huidige eigenaren het kasteel volledig gerestaureerd, maar veel van de oude architectonische detail behouden. Daarnaast is de moderne charme ook zeker aanwezig. Het kasteel kan je vanaf €1.909 per nacht huren.

Klik hier en boek nu uw reis!

Over de auteur: Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.