De kleurrijkste hotels in Centraal-Amerika en de Dominicaanse Republiek

kleurrijkste hotels

Inhoudsopgave

Kleur speelt een belangrijke rol in het alledaagse leven van inwoners in Centraal-Amerika en de Dominicaanse Republiek. Je ziet het terug in de straten, folklore, kleding, gebouwen, kunst, gerechten en meer.

Kiezen tussen een overnachting in een saaie grijze accommodatie of in een pittoresk en bontgeschilderd hotelletje wordt met het inspirerende aanbod in de laatste categorie makkelijk gemaakt. Sprekende kleuren spatten af van veel hotels, zowel wat betreft het exterieur als het interieur. Een rondleiding door enkele sprekende voorbeelden in deze regio. Dit zijn de kleurrijkste hotels…

Los Almendros de San Lorenzo – El Salvador

Op slechts 50 minuten afstand van de hoofdstad El Salvador ligt Los Almendros de San Lorenzo, een ruim 200 jaar oud kolionaal boetiekhotel in het oude centrum van Suchitoto. Het is zonder meer een van de mooiste hotels in El Salvador. Achter de prachtige gevel en voorbij de mooie fresco van de Salvadoreaanse schilder Luis Lazo bevindt zich een oase van seren rust met mooie patio’s, planten, stijlvol antiek meubilair met modern kunst aan de muren. Een bibliotheek, een bar en restaurant, een grote tuin met zwembad maken het plaatje compleet.

W Panamá – Panama

Midden in the zakendistrict The W Panama domineert een supermodern hotel de skyline. Laat je nou niet in de war brengen en denken dat dit een glazen kolos is zoals vele andere zakenhotels, het interieur is werkelijk geweldig kleurrijk. Het kleurrijke W logo boven de ingang is een voorbode van wat je kunt verwachten. De receptie, de kamers, de restaurants en bars, in iedre ruimt kom je ogen tekort aan het kleurenspektakel. Het hotel ligt nabij de Calle Uruguay met veel goede restaurants en bars en op taxi-afstand van dekoloniale wijk Casco Viejo.

kleurrijkste hotels

Finca Rosa Blanca – Costa Rica

Je hebt wel wat voorstellingsvermogen nodig om van wat ooit een modderpoel was een tropisch paradijsje te maken, maar dat had Sylvia Jampol. Zij liet in de jaren 80 daar een huis bouwen en vestigde er een koffieplantage waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Het huis is omgetoverd tot het sprookjesachtige Finca Rosa Blanca dat zeer smaakvol is ingericht met een twist van Gaudi stijl, en onder meer kunst uit Costa Rica. Al het personeel komt uit omliggende dorpen en het hotel ontving verschillende duurzaamheidscertificaten.

Hamanasi Resort- Belize

Strandliefhebbers opgelet. Het boetiekhotel Hamanasi is zo’n plekje waar je nooit meer weg wilt. Gelegen aan de kust van Belize ten zuiden van het plaatsje Hopkins is dit kleinschalige eco-resort een ideale basis om Belize te verkennen en geliefd bij duikers vanwege het schitterende koraalrif voor de deur. Er zijn verschillende soorten kamers, waaronder zeer sfeervolle deluxe kamers gebouwd tussen boomtoppen.

Eden Roc en Cap Cana – Dominicaanse Republiek

Luxe, luxer, meest luxe. Het zal daarom geen verbazing wekken dat oogverblindend mooie Eden Roc Cap Cana aangesloten is bij de Relais & Châteaux keten. Het ligt aan het strand van Cap Cana in het uiterste oosten. Het resort heeft 65 exclusieve kamers en villa’s waarvan verschillende direct aan het strand liggen. Alles ademt hier weelde, luxe en rijkdom uit, mede door de strakke en stijlvolle interieurs en golfliefhebbers hebben de tijd van hun leven op de 18-holes Jack Nicklaus Signature golfbaan.

Jade Seahorse – Honduras

Voor het ware eilandgevoel is een verblijf in Jade Seahorse op eiland Utila tegenover de Hondurese kust een aanrader. En zeker in een van de zes zeer kleurrijke hutten die alle verschillend zijn ingericht. Er is gebruikt gemaakt van keramiek, glas, gereycled material in de vloeren, tafels, muren en aan de buitenzijde. Op een kwartier lopen ligt het strand, op 300 meter afstand een bar en enk
ele restaurants.

Greengo’s Hotel – Guatemala

Een regenboog aan kleuren, daar word je op getrakteerd tijdens een verblijf in het Greengo’s hotel/hostel in het zuiden van de Grutas de Lanquin National Park, en op 10 minuten van een bekende attractie: de kalkstenen zwembaden van het natuurreservaat Semuc Champey. Het ligt midden in de jungle, verwelkomt alleen 18-plussers, biedt kamers voor twee personen of kamers waar je met andere gatsen overnacht. Tevens is er een zwembad, een restaurant en bar. Er worden diverse activiteiten en excursies aangeboden, waaronder tubing en chocolade maken.

Tribal Hotel – Nicaragua

Tribal Hotel is een van de mooiste boetiekhotels in de kolonial stad Granada in Nicaragua. Centraal gelegen, het hotel is een feest voor de ogen qua inrichting, waarvoor vele voorwerpen benut zijn die door locals gemaakt zijn. Alleen al de lobby binnenstappen is een lust voor het oog, die ziet uit op een tropische tuin met zwembad. Langs de rand van het zwembad prachtige loungebedden. Het wordt moeilijk kiezen tussen de zeven kamers die stuk voor stuk uiterst smaakvol zijn ingericht.

 

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten