De leukste steden voor je roadtrip door Andalusië

In het zuiden van Spanje ligt de regio Andalusië, wat een fantastische plek is voor een roadtrip. De natuur is prachtig en overal heb je leuke steden waar van alles te doen is. Vergeet niet de lekkerste gerechten te proeven uit de Spaanse keuken. Vlieg vanuit Amsterdam naar het zuiden en laat de roadtrip beginnen!

Begin de reis in Málaga

Een van de meest populaire plekken van Andalusië is Málaga. Hier kun je makkelijk een auto huren en het is een goede stad om de roadtrip te beginnen. Málaga ligt aan de kust en met mooi weer is het heerlijk om hier de ochtend door te brengen. Loop daarna terug naar de haven en slenter rond door de knusse straten waar je heerlijk kunt eten. Vergeet niet een aantal musea te bezoeken waaronder het Picasso Museum. Hier vind je de eerste en laatste werken van Picasso. Beklim ook de Kathedraal voor een prachtig uitzicht over de stad!

Rij verder naar Ronda

Na 1 á 2 dagen in Málaga te zijn geweest, is het tijd om de roadtrip te vervolgen naar het stadje Ronda. De rustige plek heeft unieke bezienswaardigheden die je niet wilt overslaan. In een van de oudste steden van Spanje heb je de adembenemende kloof El Tajo, waar je de mooiste wandelroutes kunt nemen, de Plaza de Toros arena, waar je een indrukwekkende rondleiding krijgt en de Puento Nuevo, de brug die het oude en nieuwe deel van de stad met elkaar verbindt. Even klaar met de zon? Bezoek dan de Cueva del Gato waar je in de natuur vrij kunt zwemmen.

De volgende stop in Sevilla

Laat de auto even staan bij je verblijf en huur een fiets om zo de prachtige stad Sevilla te ontdekken. Zo kom je gemakkelijk in het Plaza de España, waar je heerlijk kunt picknicken in de zon met een uitzicht over het plein. Bezoek ook de Kathedraal van Sevilla, een van de grootste ter wereld. Na het bezoek kan je gelijk door naar Real Alzácar de Sevilla. Een bezoekje aan het paleis is het zeker waard én het is zo groot dat je hier uren kunt rondstruinen. Beklim tijdens zonsondergang de Metropol Parasol, om zo een prachtig uitzicht te hebben over de enorme stad.

Bezoek de stad Cordoba

De stad Cordoba is een en al geschiedenis en een prachtige stop van je roadtrip. Hier vind je de meest prachtige historische gebouwen die je bezocht moet hebben. Zo heb je de Mezquita, een gebouw uit 748 dat gebouwd is door de Moren. De buitenmuren zijn versierd met gegraveerde teksten en ingelegde stenen en de binnenplaats staat vol met sinaasappelbomen. Wandel na een bezoek door naar Puento Romano, het historische centrum van de stad, wat net als Mezquita op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Eindig je roadtrip in Granada

De hoofdstad van Andalusië is Granada en de laatste stop voor je roadtrip. De stad bestaat uit smalle steegjes waar je knusse restaurants en leuke boetiekjes vindt. Vergeet tijdens je verblijf niet het Alhambra te bezoeken, de must-see van Granada. Het bouwwerk bestaat uit een fort, koninklijke paleizen en prachtige tuinen omringd door de natuur. Alhambra staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is hierdoor een drukbezochte plek. Tip: boek tickets ruim van tevoren, zodat je zeker weet dat je de bijzondere plek kunt bezoeken!

Over de auteur: Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.