De Serengeti overtreft al je verwachtingen

De Serengeti overtreft al je verwachtingen

Inhoudsopgave

Het is alleen de allermooiste bestemmingen gegund de toch torenhoge verwachtingen te overtreffen. Iedereen weet dat een safari in de Serengeti in Tanzania tot de wereldtop behoort. Maar als je er dan eenmaal bent, is het een feest van verwondering, verbazing en bewondering. Het is de once in a lifetime reis die je nooit meer vergeet.

Dierenrijk

Het is de weidsheid, de grootte van de Serengeti die ongeveer een derde van Nederland is. Terecht UNESCO Werelderfgoed. De habitat van de Grote Vijf, maar eigenlijk veel meer. De topverzameling van het kwintet kun je op meer plekken zien. Het gaat om het grote plaatje. De prachtige zebra’s, de elegante giraffen, de lieve klipdassen bij je hotel, de stoute baboons, het wrattenzwijn dat zijn naam niet mee heeft of de vele impala’s die ondanks nogal wat natuurlijke vijanden een mooie levenslust uitstralen. Veel vreemde vogels ook, kleine veelkleurige types. En leguaantjes in de kleuren van spiderman. Maar het zijn niet alleen de dieren. De sterrenhemel die zich zonder lichtvervuiling in hoogwaardig HD toont. De stilte, onderbroken door geluiden uit het dierenrijk. De zonsondergang van je leven.

De Serengeti overtreft al je verwachtingen

Te land of in de lucht

De Serengeti is op een aantal verschillende manieren te ontdekken. Een daarvan is de klassieke jeepsafari. Binnen een half uur kun je al allerlei dieren hebben gespot, zoals impala’s, nijlpaarden en olifanten. Maar er is meer! Als je er dan toch bent, de bucketlist-droom: de luchtballonsafari. Uiteraard moet je hiervoor vroeg uit de veren, maar dit is het dan ook meer dan waard. Wat een ervaring! Geen mens te bekennen, alleen maar de prachtige landschappen van de Serengeti. De ballon blijft ook niet op een hoogteniveau, nee soms wordt er enkele meters boven het gebied gezweefd om zo de dieren beter te kunnen zien. Geniet van de plekken waar je met de jeep niet kunt komen, de waterplaatsen met tientallen neushoorns bijvoorbeeld. Maar vooral ook het uitzicht en het avontuur.

Met je neus er bovenop

Een derde optie is de zogenaamde walking safari. Wandel samen met de park-rangers en een lokale Maasai-man de Serengeti over. Elk moment ben je grijpbaar voor wild, maar maak je geen zorgen, je wordt vergezeld met voldoende expertise in de groep om je volkomen veilig te wanen. En laten we eerlijk zijn, met een stoere Maasai-man en twee in cameo-kleding gehulde rangers is deze wandeling stoer in overdrive. Bij een walking safari kom je niet voor het grote wild, maar ga je voor het laag bij de grondse. Leer over gruwelijke mieren, giraffepoep, stamgebruiken en baan je weg door het hoge gras – een prachtwandeling.

Spectaculaire migratie

En nu moeten we het tot slot over de olifant in de kamer hebben, of nee, de gnoe! Natuurlijk is de Serengeti dé plek van de wereldberoemde wildebeest migratie, officieel gnoe in onze taal, maar wildebeest klinkt zoveel mooier. Meer dan 1,5 miljoen wildebeesten en 500.000 zebra’s maken ieder jaar de reis van de Serengeti naar de Masai Mara in Kenia. En als je het goed plant, kun je dat zien (hoewel de Serengeti natuurlijk het hele jaar top is). Honderden, nee duizenden, wildebeesten tot zover het oog ziet. Rennend, galopperend, dravend, briesend, met vele zebra’s ertussen door. Een bizarre combo van twee bevriende diersoorten (de zebra’s eten hoog gras, de gnoe het middelste deel, en de zebra de onderste stukjes). De migratie is de zomerse blockbuster van het safariseizoen! De Serengeti vergeet je nooit…

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten