Denemarken: tijdens de winter- én zomermaanden

Denemarken: tijdens de winter- én zomermaanden

Inhoudsopgave

In Denemarken geniet je in de winter van een prachtig winters landschap, maar dat betekent niet dat er in de zomer niks te doen is. Ook in de zomermaanden kan de actieve reiziger zijn geluk niet op: mountainbiken, fietsen door Kopenhagen, lekker eten in de haven en nog veel meer.

Denemarken is het makkelijkst te bereiken voor de Nederlandse toerist per auto. De zomers in Denemarken zijn aangenaam, door het gematigd zeeklimaat wordt het in de zomer bijna nooit warmer dan 30 graden, wat met name voor de actieve toerist erg fijn is. Bij een wintervakantie in Denemarken moet je denken aan winterse wandelingen door de bossen of langs het water en schaatsen over prachtige dichtgevroren meren. Het land heeft een zeer ruim aanbod aan flora en fauna. In de vele bossen, meren en zeeën is er veel wild te vinden, denk aan herten, reeën, otters, bruinvissen en zeehonden.

Daarnaast biedt deze natuur tal van activiteiten voor jong en oud. Ga eens mountainbiken door een van de acht speciaal aangelegde gebieden in de Deense bossen of ga op zoek naar fossielen op het strand. Cultureel gezien heeft het land ook genoeg te bieden. In Denemarken ligt namelijk de oudste stad van Scandinavië, Ribe. De stad is gesticht in 710 na Christus en laat je kennis maken met de Vikingen. De populairste stad van Denemarken is de hoofdstad Kopenhagen en staat bekend om het beeld van de kleine zeemeermin in de haven. Kopenhagen is erg leuk om fietsend te ontdekken. In de zomermaanden is Nyhavn the place to be. In deze haven komen zowel toeristen als de plaatselijke bevolking samen om gezellig op het terras te zitten en te genieten van Deense lekkernijen.

De op één na grootste stad van Denemarken is Aarhus; hét culturele centrum van het land. Het stadscentrum is een mix van zowel oude als nieuwe architectuur en de vele nationale en internationale studenten maken van Aarhus een zeer levendige stad. Toch komen de meeste toeristen naar Denemarken voor het allereerste Legoland park ter wereld, in Billund. In het vijftien voetbalvelden grote pretpark bestaat vrijwel alles uit LEGO. Bovendien kunnen de bezoekers zelf ook aan de slag en dat maakt het voor liefhebbers extra leuk.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten