Drie keer veelzijdig Afrika: bijzonder en puur

Drie keer veelzijdig Afrika: bijzonder en puurDrie keer veelzijdig Afrika: bijzonder en puur

Afrika is het continent van de Big Five, maar ook van adembenemend mooie landschappen, steden, cultuur en wijn. Een reis door Afrika is altijd veelzijdig. Voyago.nl presenteert je drie inspirerende Afrikaanse landen.

Kenia
Eén keer per jaar trekken de grote kuddes gnoes, zebra’s en antilopen in een razende tocht dwars door Kenia. De vlaktes van het Masai Mara National Park en Hell’s Gate National Park worden omgeploegd door miljoenen hoeven. Het edele Masaivolk is al eeuwenlang getuige van de grootste migratie ter wereld. In het havenstadje Malindi, gelegen aan de prachtige Indische oceaan, ligt net voorbij de branding het Marine National Park. Met een koraaloppervlak van 213 vierkante meter is het de ideale snorkelplek. Snorkelaars en duikers kunnen hier zelfs oog in oog komen te staan met diverse soorten grote vissen. Naast prachtige safarimogelijkheden en paradijselijke strandvakanties biedt Kenia haar bezoekers ook veel culturele historie. Invloeden van de verschillende bezetters zijn overal in het straatbeeld terug te zien.

Tanzania
Dar es Salaam in een drukke havenstad die vaak slechts als springplank naar de rest van Tanzania wordt gezien. Prachtige stranden zijn dichtbij en bruist het nachtleven van de stad. Ook kan men vanuit de hoofdstad de overtocht maken naar het tropische Zanzibar. Een walhalla waar men in een van de ligbedden met de voeten in het zachte witte zand kan genieten van een smaakvolle cocktail met uitzicht op de groenblauwe zee. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika. De besneeuwde bergtoppen van deze gigant zijn niet alleen weggelegd voor de professionele wandelaar, ook voor amateurs zijn er prachtige routes beschikbaar. Niet ver van de grens met Kenia ligt de Ngorongoro-krater. Vanaf de kraterrand kunnen safarigangers het groengele dal in turen. Deze krater is tevens de beste plek om leeuwen te spotten.

Dorpje omringd door bergen, Mozambique.

Mozambique
Zwemmen met dolfijnen of duiken met walvishaaien en manta’s in het authentieke koraallandschap van de Quirimbas archipel. Ontspannen krijgt een nieuwe betekenis op de niet-toeristische stranden van Mozambique. ’s Avonds klinken de klanken van trommels en muziek vanuit de strandbars van Fatima’s Nest en Bamboozi. In deze plaatsen kunnen bezoekers genieten van een echte backpackers vibe in een van de rieten huisjes midden op het strand. Overnachten kan in Mozambique van goedkoop tot zeer prijzig. Omdat het land geroemd wordt door backpackers zijn er veel accommodaties in een betaalbare prijscategorie. Voor hen die wat meer van alle gemakken willen worden voorzien, varieert het aanbod van luxe resorts tot het huren van een privé-eiland.

1
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.