Drie belangrijke redenen om naar Zuid-Afrika te reizen

Drie belangrijke redenen om naar Zuid-Afrika te reizenDrie belangrijke redenen om naar Zuid-Afrika te reizen

Bij Zuid-Afrika denk je wellicht aan safari’s en de Big Five, maar er zijn nog veel meer om te ontdekken. Wat dacht je van de bloeiende wijnindustrie, de ongerepte stranden of de prachtige kustlijn. Ook om deze redenen is Zuid-Afrika een bezoek waard.

Wijn, wijn en nog eens wijn
Het Stellenbosch is het hart van de wijnindustrie van Zuid-Afrika. Er zijn talloze routes die langs bekende en minder bekende wijnboerderijen lopen, deze dagtrip is zeker een aanrader. Wil je wakker worden met uitzicht over de wijnvelden? Dan is het ook mogelijk om te overnachten in deze wijnstreek. De wijnen uit het Stellenbosch zijn bekend, er is zelfs een Nederlandse televisieserie overgemaakt.

De grond is erg vruchtbaar en door de eikenbomen in dit gebied wordt Stellenbosch ook wel Eikenstad genoemd. Niet alleen de toeristen zijn fan van de Stellenbosche wijnen, de nationale bevolking gaat ook graag een dagje wijnproeven. De natuurgebieden van de wijnlanden zijn wonderschoon door de mooie omringende bergen en oneindige wijnvelden. Voor wie de wijnvelden op een unieke en rustige manier wil leren kennen, wordt een rit door de velden per fiets aangeraden.

Het Zuid-Afrikaanse strand
Een 3.000 kilometer lange kustlijn, ruige baaien en rustige witte stranden, dat zijn de stranden van Zuid-Afrika. Sodwana Bay kent een mooi strand dat ook geliefd is bij duikers. Het 50 kilometer lange rif, 1.200 vissoorten, dolfijnen en schildpadden zijn het decor van een duik. Daarnaast zijn er nog genoeg andere watersporten te beoefenen. Llandudno Beach staat bekend om de mooie zonsondergang, de prachtige rotsen zorgen ervoor dat de rode gloed mooi wordt bedekt.

Daarnaast zijn de golven hier geschikt om de surfsport te beoefenen. Van september tot januari bestaat er een kans dat hier en daar een walvis bovenwater komt. Vanaf Bloubergstrand Beach is er een prachtig uitzicht op de Tafelberg en ligt ongeveer 20 kilometer vanaf het centrum van Kaapstad. Ook hier zijn er goede golven door de juiste windstromen.

De Tuinroute
Een van de mooiste manieren om een rondreis te maken door Zuid-Afrika is via de Garden Route, ook wel de Tuinroute genoemd. Hoewel er enige twijfel is over het officiële begin- en eindpunt van de Garden Route is, wordt Mossel Bay in de Westkaap als vaak gezien als startpunt en de route eindigt in Jeffreys Bay in de Oostkaap. Echter wordt de gehele kustlijn vanaf Kaapstad tot Port Elizabeth bestempeld als wonderschoon.

Op de Tuinroute liggen prachtige stranden, natuurparken en een van de mooiste safariparken van Zuid-Afrika, Addo Elephant Park. Naast de vele mooie uitzichten waarlangs deze route gaat wordt de verscheidenheid in landschappen ook als een pluspunt aangeschreven. Zo zijn er in het ene gebied prachtige stranden te zien, tientallen kilometers verderop bevinden zich meren en lagoons en nog wat verder doemen de bergketens van Outeniqua en Tsitsikamma op.

1
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.