Eiffeltoren en het Louvre komende zaterdag dicht

Eiffeltoren en het Louvre komende zaterdag dichtEiffeltoren en het Louvre komende zaterdag dicht

Wie dit weekend de Eiffeltoren en museum het Louvre in Parijs wil bezoeken, komt voor een dichte deur te staan. Deze beroemde attracties zijn zaterdag gesloten vanwege de aangekondigde acties van de ‘gele hesjes’.

In Frankrijk en vooral in de hoofdstad bereiden politie en winkeliers zich voor op nieuwe protesten. Voor zaterdag zijn nieuwe demonstraties aangekondigd. Zaterdag staan in heel Frankrijk 89.000 extra politieagenten paraat. Van hen worden er 8.000 ingezet in Parijs. De politie heeft winkels en restaurants aan de Champs-Élysées opgeroepen dicht te blijven. Ook de Eiffeltoren en het Louvre zijn die dag dicht vanwege de protesten.

Vorig weekend liepen demonstraties in Parijs volledig uit de hand. Auto’s werden in brand gestoken en winkels en restaurants werden geplunderd.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.