6x hoe ervaar je het Asturische platteland het beste

6x hoe ervaar je het Asturische platteland het beste6x hoe ervaar je het Asturische platteland het beste

Wie het Spaanse platteland bezoekt, raakt gecharmeerd van de vriendelijke locals, gefascineerd door de landschappen en wordt verrast door traditionele kunst. In Asturië ervaar je het ultieme plattelandsgevoel, daarom drie manieren waarop je dat het beste doet!

1. Breng een dag in Taramundi door
Taramundi is een kleine westelijke gemeente die thuis biedt aan ambachtelijke messenmakers, spelt tarwebrood, weefgetouwen en leer. De transformatie van het oude pastoriehuis in een exclusief hotel gaf de populariteit van het stadje een kickstart. Traditionele ambachten zijn teruggebracht en hebben nieuw leven in de lokale gemeenschappen geblazen. Bezoek Taramundi met een open geest, herinner het verleden en geniet van het heden.

2. Bezoek verschillende musea
Musea en etnografische centra zijn een perfecte manier om de essentie van Asturië te leren kennen, die ook voelbaar in de steden, de mensen die zich inspannen om officiële tradities te behouden, in de veehouderij en in de landbouw die van belang is voor de economie van dit gebied. Een aantal voorbeelden van belangrijke musea: het Museum van het Asturische volk (Gijón), het Etnografisch Museum van Grandas de Salime en het Etnografisch museum van Oost-Asturië (Llanes).

3. Kijk binnen bij een messenmaker
Meester-messenmakers oefenen nog steeds hun ambacht uit in plaatsen als Taramundi en Los Oscos. Een bezoek aan het Bestekmuseum geeft je een eerst impressie van het messsenmakersvak. Vergeet niet de buitengewone etnografische locaties en hydraulische fabrieken die uniek zijn in Spanje. Veel ambachtslieden openen hun deuren voor bezoekers om hen te laten zien wat hun werk inhoudt.

4. Ga naar een van de festivals
Een andere leuke manier om de regio te verkennen, is om naar een van de festivals te gaan die het hele jaar door worden gevierd. Er zijn gastronomie-, sport-, culturele en religieuze festivals, festivals die aan de landbouw verbonden zijn en andere die historische gebeurtenissen naspelen. Kijk in de agenda van het toeristisch bureau voor de volledige lijst.

5. Wandel langs de graanschuren
Deze traditionele graanschuren op hoge stenen pilaren, genaamd pegoyos, zijn niet alleen nuttig voor Asturiërs, maar ze zijn ook heel mooi om te zien. Je kunt er tussen lopen in Espinaredo (Piloña), een stad met een van de best bewaard gebleven sites van hórreos en panera’s. Ze zijn van oost naar west door het hele landschap verspreid. Je kunt ook wat onderzoek doen naar de verschillende soorten en maten graanschuren of een zoektocht starten naar het meest interessante exemplaar.

6. Beleef de De Fiesta Vaqueirada
De Fiesta Vaqueirada in Aristébano is een erg populaire traditionele bruiloft die het leven en de tradities van de vaqueiros, een culturele etnische groep van nomadische herders, herdenkt. De bruiden arriveren in een processie, gekleed in traditionele kleding. Ze worden geleid door een koets die de bruidsschat draagt. Na de ceremonie volgt een gemeenschappelijke maaltijd.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.