Eten als een local: de beste food bestemmingen

Eten als een local: de beste food bestemmingenEten als een local: de beste food bestemmingen

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming. Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse respondenten (44 procent) een bestemming kiest vanwege het geweldige eten en drinken.

De groeiende populariteit van culinaire reizen valt niet meer te ontkennen. Meer dan een derde (34 procent) van de reizigers wereldwijd is zelfs van plan om in 2018 een trip te maken die helemaal in het teken van eten staat. Deze nieuwe trend is nog niet helemaal komen overwaaien naar ons land. Slechts 8 procent van de Nederlandse reizigers zegt van plan te zijn een specifieke ‘foodie-trip’ te gaan maken in 2018.

Maar wie weet gaat dat snel veranderen, want onze honger neemt alleen maar toe. Bijna een derde (29 procent) van de Nederlanders heeft aangegeven op reis nog avontuurlijker te willen eten. Wereldwijd is dit percentage nog hoger, met bijna de helft (49 procent) van de reizigers en zelfs 60 procent van de millenials. De beste manier om dat te doen is door lokale specialiteiten te proberen. Bijna twee derde (64 procent) van de reizigers wereldwijd en 45 procent van de Nederlandse respondenten wil zich in 2018 meer wagen aan lokale lekkernijen.

Lokale delicatessen: deze plekken moet je proberen
Aan de hand van de miljoenen reviews en aanbevelingen van reizigers wereldwijd heeft Booking.com een lijst gemaakt met topbestemmingen over de hele wereld waar je het best van de lokale keuken kan proeven. Zuidoost-Azië is aanvoerder van deze lijst met de beste plekken om lokale delicatessen te proberen, zoals dim sum, pho en natuurlijk heel veel noedels.

Topbestemmingen wereldwijd voor lokale gerechten
1. Ipoh, Maleisië
2. Kaohsiung, Taiwan
3. Nagoya, Japan
4. Johor Bahru, Maleisië
5. João Pessoa, Brazilië
6. Ho Chi Minhstad, Vietnam
7. Sarajevo, Bosnië en Herzegovina
8. Colmar, Frankrijk
9. Lima, Peru
10. Catania, Italië
11. Belgrado, Servië

Street food-markten
Street food-markten bieden de uitgelezen kans om laagdrempelig lokale specialiteiten te proeven. Het is dan ook geen verrassing dat wereldwijd meer dan de helft (51 procent) van de reizigers van plan is street food te eten op lokale markten. En ook de Nederlanders zijn niet vies van street food op vakantie, 38 procent geeft aan van plan te zijn om meer street food te ontdekken. Amsterdam is de street food-hoofdstad van Nederland. Althans, het wordt door reizigers van Booking.com als beste plek aangeduid om street food te proberen.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.