Europa-Park krijgt waterpark en nieuw hotel

Europa-Park krijgt waterpark en nieuw hotelEuropa-Park krijgt waterpark en nieuw hotel

Europa-Park opent dit voorjaar op een steenworp afstand van het attractiepark het zesde themahotel ‘Krønasår’ en eind 2019 opent het waterpark ‘Rulantica’ zijn deuren.

In het attractiepark wordt in de loop van het seizoen het Scandinavische themagebied weer opengesteld worden, dat vorig jaar door brand werd getroffen. Ook op andere plekken in het park worden nieuwe belevenissen gelanceerd. Eind 2019 gaan de deuren open, maar op dit moment wordt er nog gewerkt aan Europa-Park’s nieuwe waterwereld. Dit tweede park ligt aan de toegangsweg naar het bestaande resort en op het terrein van 45 hectare zal ook het zesde themahotel een plaats krijgen.

Rulantica, waar alles om water draait, zal het hele jaar geopend zijn. Als thema is niet gekozen voor de tropen of palmbomen, maar voor mystieke Noord-Europese sferen. Het indoorgedeelte van het waterpark telt 32.600 vierkante meter en is ingedeeld in 8 themagebieden. Er komen 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen. Eveneens vind je hier Duitslands grootste golfslagbad en een ontspannende ‘Mystery River’. In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar en er komen 8 exclusieve cabana’s met bediening.

Krønasår
In het project ter grootte van 63 voetbalvelden neemt het zesde themahotel Krønåsar een belangrijke plaats in. Dit hotel wordt vormgegeven als een natuurhistorisch museum waar niet alleen plaats is voor 1.300 overnachtingsgasten, maar waar ook historische vondsten van de ‘Adventure Club of Europe’ tentoongesteld worden. Hotelgasten krijgen het gevoel alsof ze beland zijn in de bekende film ‘Night at the museum’. ‘Krønåsar -The Museum Hotel’ telt 7 verdiepingen en opent eind mei 2019.

Het gebouw heeft 277 kamers en 27 suites. Enkele kamers zijn aangepast voor minder-validen. Via een brug hebben de gasten een exclusieve toegang tot Rulantica. In het hotel komen twee restaurants: een fine dining restaurant met 220 zitplaatsen en een familierestaurant met 650 zitplaatsen. Ook is er een bar op twee verdiepingen met als thema Noordse ontdekkingen. Vanuit de bar en vanaf de terrassen van beide restaurants kijk je uit over een fjord en de ‘haven’ van Rulantica.

Scandinavië

In het voorjaar van 2019 wordt het Scandinavische themagebied weer in gebruik genomen. Dit parkdeel werd in 2018 samen met de attractie ‘Piraten in Batavia’ getroffen door brand, maar zal binnenkort weer in volle glorie heropenen. Het Scandinavisch restaurant krijgt nagenoeg dezelfde vormgeving, maar zal intern aangepast worden aan de moderne tijd.

Komend jaar wordt ook een begin gemaakt met de herbouw van het Hollandse themagebied. Zo zal hier op de verjaardag van het park (12 juli) een nieuw speelparadijs openen. Hoe de nieuwe attractie ‘Piraten in Batavia’ eruit gaat zien, toont de expositie in de Schatkamer bij de hoofdingang. Europa-Park heeft in 2019 weer diverse nieuwe shows en evenementen op de entertainmentkalender.

Leuk dagje weg? VakantieVeilingen inspireert je met goede deals bij: pretpark, dierentuin, museum, bowlen, paintball … Het zijn niet de ideeën die ontbreken!

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.