Fietsvakanties

Al jaar en dag zijn fietsvakanties in Nederland populair. Vraag aan een buitenlander waar Nederland bekend om staat en er is een grote kans dat hij of zij ‘de fiets’ zegt. Daarnaast zijn er meer fietsen dan mensen in ons land. De standaarduitrusting van een fietsvakantie bestaat uit een kampeervoorzieningen, genoeg te eten en drinken en een betrouwbare fiets. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een fietsvakantie in het buitenland. Maar waar gaan de meeste fietsvakanties eigenlijk naar toe?

Lees meer over Fietsvakanties

Jouw vakanties

Fietsvakanties

Fietsvakantie Duitsland

Duitsland is de populairste bestemming voor een fietsvakantie. Het is relatief dichtbij en heeft verscheidene landschappen die voor iedere fietsliefhebber wat wils biedt. Een veel gekozen fietsreis is bijvoorbeeld een week langs de Duitse Moezel in de deelstaat Rijnland-Palts. Ook de route die langs de Donau richting de Oostenrijkse hoofdstad Wenen gaat, valt in de smaak. Duitsland kent meer dan 150 fietsroutes. De langste fietsroute (1111 kilometer) ligt in de regio Brandenburg, in Duitsland staat dit gebied bekend als ‘Das Fahrradland Brandenburg’. Zowel de fiets- als de wandelroutes worden gekeurd door de Allgemeine Deutsche Fahhrad-Club (ADFC). Hierbij wordt er gekeken naar de kwaliteit van de routes en de voorzieningen langs de route. 

Fietsvakantie Frankrijk

Nederland mag dan wereldwijd bekend staan als fietsland, Frankrijk organiseert jaarlijks het grootste fietsevenement ter wereld; de Tour de France. Als dit toernooi aan de gang is begint bij iedereen het fietsgevoel weer te kriebelen. Uiteraard is het Franse land ook geschikt voor minder snelle fietsers. Voor Nederlanders is Frankrijk nog altijd vakantiebestemming nummer één. Dit komt door de combinatie van goede bereikbaarheid en een variërend landschap. Bij geen ander land komt deze combinatie beter uit de voeten dan in Frankrijk. Fietsliefhebbers die ook een glaasje wijn lusten, zijn helemaal aan het goede adres in Frankrijk. Een bekende route is de Véloroute du Vignoble, deze route loopt deels over de 60 jaar oude traditionele wijnroute. Onderweg hebben je klanten de mogelijkheid om heerlijke wijnen te proeven, maar pas op! Er moet nog wel recht gefietst worden. 

Fietsvakantie Oostenrijk

Wie wakker wordt tijdens een Oostenrijkse zomerdag krijgt direct zin om er op uit te gaan. Met zoveel mooie natuur om je heen bestaat er geen mooier decor om de mountainbike te pakken. Steeds meer toeristen ontdekken de vele pelgrimsroutes in Oostenrijk, waarvoor de rust van de natuur uitermate geschikt is. Eigenlijk is geheel Oostenrijk geschikt voor de actieveling, maar het loont de moeite om te controleren waar er extra’ s te behalen zijn. Zo heb je voor de fietsers het Weinviertel in Niederösterreich zonder steile hellingen, terwijl er in Niederösterreich ook uitstekende routes zijn voor de mountainbike-liefhebbers. 

Fietsvakantie Zwitserland

Is Zwitserland een fietsland? Jazeker! Het land heeft negen lange fietsroutes die door het hele land liggen. Soms liggen lopen deze routes over rustige autowegen, daarnaast houdt de Zwitserse automobilist rekening met de fietsers, dus over het algemeen is fietsen in Zwitserland een veilige activiteit. Bij fietsen door Zwitserland denken veel mensen aan fietsen door de Zwitserse Alpen. Dit behoort uiteraard tot een van de mogelijkheden, maar fietsers die minder van klimmen houden kunnen kiezen voor routes langs de Bodensee. Deze fietspaden zijn relatief vlak en bieden naast prachtige natuur ook gezellige dorpen en steden. 

Voor wie is een fietsvakantie?

Uiteraard voor degene die van fietsen houdt, maar ook op minder toeristische plekjes wil komen. Je kan zelf je eigen tempo, route en stops bepalen. En uiteraard kan je over heerlijk een drankje doen op het terras. Je kan een fietsvakantie zo luxe, maar ook zo goedkoop maken als je zelf wilt. Ga je voor een traditionele fiets of toch een elektrische? Ga je alleen of in een groep of ga je samen op fietsvakantie met de kinderen. Alles is mogelijk! Wil je van de ene bestemming naar de andere bestemming fietsen? Dan is het mogelijk om je bagage te laten vervoeren, zo hoef je niet met die koffers op je fiets te slepen.

Heb je interesse gekregen in een fietsvakantie? Bekijk de mogelijkheden op Voyago en boek direct. Mocht je vragen hebben over een fietsvakantie, kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen!