Fly-drive vakantie

Voor velen dé ideale vakantievorm: de Fly-drive reis. Zo goed als complete vrijheid, met toch enkele ingebouwde zekerheden. Het aanbod wordt dan ook steeds groter. De term fly drive zegt eigenlijk alles al. Je vliegt naar een bestemming een huurt daar een auto om deze bestemming verder te ontdekken. Volledige vrijheid, stoppen waar en wanneer je wilt en op plekken komen die een touringcar niet kan bereiken. Wie wil dat nou niet?

Lees meer over Fly-drive vakantie

Jouw vakanties

Fly-drive vakantie

Fly-drive Europa

Denk aan een fly-drive in Europa, bijvoorbeeld op de Azoren. Het kan er flink waaien maar dat betaalt zich ook terug in het prachtige landschap. De Azoren vormen zonder enige twijfel een van de mooiste en meest geïsoleerde stukjes van Europa. Ideaal om per huurauto te ontdekken ook. Begin bijvoorbeeld in de hoofdstad op het eiland São Miguel, en geniet van de Portugese charme van Ponta Delgado. En stap dan lekker de auto in. Bijvoorbeeld naar de krater Caldeira das Sete Cidades. Of rijdt naar prachtige en soms ruwe stranden, bekijk surfers en parkeer de auto voor een schitterende wandeltocht. Puur natuur! Afsluiten met een bezoek aan een van de thermale baden en daarna lekker eten. Uiteraard zijn er nog veel meer landen in Europa geschikt voor een fly drive. Denk aan een fly drive Griekenland en Italië of een autorondreis door Oostenrijk of Zuid-Spanje. 

Fly-drive Amerika en Canada

Over fly-drive in Amerika en Canada hoeven we je waarschijnlijk weinig te vertellen. Beide zijn autolanden bij uitstek en laten zich heerlijk ontdekken. Fun in the sun in Florida of de Californische hoogtepunten. We leggen de lat dus iets hoger en kiezen voor twee ietwat onbekendere stukjes VS en Canada waar ‘the road’ af en toe nog echt van jouw alleen is! Een oer-fly-drive zeg maar. We gaan naar het ruige noorden, zowel Yukon (Canada) en het Amerikaanse zusje Alaska. Lange wegen langs prachtige natuur, soms het noorderlicht, beren spotten langs de weg. Meren, gletsjers. Ieniemienie plaatjes, ga in het spoor van de Gold Rush naar Dawson City of bezoek een van de vele nationale parken. Rijdt zeker over de Demoster Highway, een van de mooiste autoroutes op aarde. Letterlijk en figuurlijk een hoogvlieger.

Fly-drive Scandinavië en IJsland

De Scandinavische landen zijn ideaal en ook IJsland staat inmiddels goed op de radar. Eens wat anders? De Færøer-eilanden! Voordeel: er is maar één stoplicht op het hele eiland! Dat rijdt lekker door! Of er moeten weer eens schapen op de weg staan, want die zijn er meer dan inwoners. De kleine hoofdstad Thorshavn is een logisch startpunt dat je na een uur rondlopen ook van binnen en van buiten kent. Maar dan begint het echte avontuur. Ontdek de eilanden Streymoy en Eysturoy.zie de vele papegaaiduikers, zie beekjes, huizen met grasdaken, bergen en drink stevig Vikingbier. Het wordt nooit echt heel heet op de eilanden maar ze zijn zonder meer ontzettend cool. Wow!  

Fly-drive Zuid-Afrika

O heerlijk Kaapstad. Mooie stad, met die leuke V&A Waterfront, de schitterende rit langs Kaap de Goede Hoop, de machtige Tafelberg, die verduvelde aapjes langs de weg en dat heerlijke eten. Kaapstad is een topbestemming, in welke vorm dan ook. Maar fly drive is natuurlijk een fantastische manier om ook even de stad uit te gaan, want er is veel, heel veel, te ontdekken in de Westkaap. Natuurparken, de ruige kusten van de Garden Route en natuurlijk de prachtige Kaapse wijnlanden, met eikenstad Stellenbosch als must-stay. Laat dan de auto even staan allicht als u een wijntour doet langs Meerlust, Kanonkop en Allesverloren en al die andere prachtige wijnhuizen!

Fly-drive vakantie boeken bij Voyago

Wil jij een bestemming pas echt goed leren kennen? Boek dan nu een fly-drive vakantie bij Voyago. Een fly-drive is bij uitstek uitstekend om een vakantieland te ontdekken. Geniet van de vrijheid en bepaal zelf waar je naartoe wilt gaan. Heb je vragen over een fly-drive vakantie? Neem dan direct contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag verder!