6x schitterende Franse steden: verrassend dichtbij

6x schitterende Franse steden: verrassend dichtbij

Inhoudsopgave

Proef het echte Franse leven in fascinerende kathedralen, bezoek musea, ga eindeloos winkelen of geniet van de heerlijke Franse keuken. Laat je verrassen door deze zes steden in de Noord-Franse departementen Champagne-Ardenne, Elzas en Lotharingen. Als citybreak of als tussenstop tijdens je reis naar het zuiden.

1. Magistraal Metz
Het opvallende Centre Pompidou biedt het hele jaar bijzondere tentoonstellingen. Liever in de openlucht? Al varend door de stad combineer je sightseeing en wijnproeven. Metz was afwisselend Duits en Frans, wat nog heel goed te zien is aan de historische architectuur. Voor een top-koffie of een kleine snack in fijne ambiance kies je Fox Coffee. Met een overnachting in het luxe en splinternieuwe Villa Camouflé kan je citybreak niet meer stuk. En vergeet niet het magistrale treinstation van binnen én buiten te bewonderen.

2. Historisch Reims
Reims is de hoofdstad van de Champagne en een waar openluchtmuseum. De beroemde kathedraal, vaak het decor voor de kroning van Franse koningen, het Palais du Tau, de Abdij en de Basiliek Saint-Remi behoren tot het werelderfgoed van UNESCO. Voor een bijzondere lunch of diner bezoek je het sfeervolle Café du Palais. En voor een geweldige ‘chambres d’hotes’ is de tip Le Clos des Roys. In Reims bezoek je natuurlijk de krijtkelders van Champagne Pommery, waar elke zomer een eigentijdse kunstcollectie wordt tentoongesteld.

3. Statig Straatsburg
Straatsburg, Europa’s politieke hoofdstad, stad van verzoening, architectuur en cultureel werelderfgoed, heeft het grootste fietsnetwerk van het land. Imposant is de 1000 jaar oude kathedraal Notre Dame de Strasbourg. Bovendien is Straatsburg een gezellige studentenstad, die je moet beleven. Een aanrader voor een fijne lunch of diner is La Corde à Linge, gelegen in het beroemdste deel van de stad ‘La petite France’. Slapen doe je in het eigentijdse Boma hotel.

4. Charmant Charleville-Mézières
De charmante hoofdstad van het arrondissement Ardenne is eigenlijk een groot dorp. Met een geweldige en gezellige ‘place ducale’, omzoomd door maar liefst 24 herenhuizen. Voor lunchen of dineren op zijn Frans bezoek je Sel et Poivre. Een bijzonder verblijf in Charleville beleef je in het boetiekhotel Dormeur du Val. Cultuursnuivers halen hun hart op in de Basilique de Notre Dame d’Espérance, met ruim 1000 vierkante meter aan kleurrijke glas-in-lood ramen.

5. Episch Colmar
Colmar is de wijnhoofdstad, midden tussen de wijngaarden, pittoresk, zeer fotogeniek en biedt een uniek architectonisch schouwspel. Wat te denken van twee wijndomeinen in het hart van de stad. De authentieke vakwerkhuizen en het Underlinden museum – met het unieke Altaarstuk – zijn een must-see. Voor een overheerlijke culinaire ervaring en wijnproverij (even buiten de stad) ga je naar Domaine Cattin. En slapen doe je in het zeer centraal gelegen comfortabele Colombier hotel.

6. Majestueus Nancy
Wie eenmaal de beroemde Place Stanislas heeft bezocht, begrijpt de betekenis van ‘majestueus’. Het mooiste plein van Frankrijk ademt een en al grandeur. Fotografeer erop los of laat de schoonheid rustig op je inwerken vanaf een van de terrasjes. Dineer in stijl in het geweldige Grand Café Foy, terwijl je geniet van de geluid- en lichtshow. Op de huurfiets rijd je op je gemak (met routekaart) langs alle Art Nouveau gebouwen. Bijzonder overnachten doe je in La Villa 1901 of Maison de Myon.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten