Vakantie Gambia

Gambia is een veelzijdig vakantieland, dat ligt in Afrika en grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Het land bestaat uit een tamelijk smalle strook langs de Gambia-rivier. Gambia is zo'n 250 kilometer lang en slechts enige tientallen kilometers breed.

Lees meer over Vakantie Gambia

Jouw vakanties

Vakantie Gambia

Gambia is met een oppervlakte van 11.300 km² het kleinste land van Afrika. Er zijn nationale parken waar de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. En de zee met de uitgestrekte stranden zijn een lust voor het oog. De veelzijdigheid en heerlijke temperatuur zorgen er desondanks voor dat het een flinke aantrekkingskracht heeft op veel toeristen. 

Een actieve vakantie of natuurvakantie in Gambia

Oneindig lange wandelingen over ongerepte zandstranden langs kilometerslange kustlijn van Gambia. Of genieten van flora en fauna tijdens een jungle trekking in de groene wouden van het Gambiaanse binnenland. Het zijn maar enkele voorbeeld van de aantrekkelijke mogelijkheden van Gambia. Meer naar het oosten, in de binnenlanden langs de Gambia-rivier, vind je daarnaast een gebied dat nog nauwelijks is ontdekt door het toerisme. Traditionele hutdorpen en pindavelden, een van de belangrijkste exportproducten, wisselen elkaar af. Aan de oevers van de rivier kun je vissen of met een bootje door de mangrove moerassen. Ben je meer van het wat ruigere werk dan kun je met een Landrover een tocht maken door landelijk Gambia en kennismaken met dorpsbewoners die je met een hartelijke glimlach verwelkomen. Of een nacht verblijven in safari kamp Tendaba. Vergeet dan ook niet om op zoek te gaan naar de Bamboo bar voor een verfrissend drankje in de avonduren. 

Gambia wordt dan ook niet voor niets 'The Smiling Coast' (de glimlachende kust) genoemd want de bevolking, hoe arm ook, weet altijd wel een glimlach op het donkere gelaat te toveren.

Zanderige wegen, huisjes die samen een compound vormen, koeien en geiten midden op de weg en kinderen die spelen met gevonden voorwerpen. Maar het is dan ook niet voor niets Afrika. Gambia is een perfecte bestemming voor mensen die het koude Nederland voor even willen ontvluchten, maar ook voor diegene die zich willen verdiepen in andere culturen of houden van natuur.

Winterzon vakantie in Gambia

Gambia is met name in onze wintermaanden dé ideale zonbestemming. Op een kleine zes uurtjes vliegen vind je een zonzekere bestemming met dagelijks ruim zeven tot acht uur zon en een gemiddelde temperatuur tussen achttien en 32 graden. Daarnaast is Gambia een voordelige bestemming, niet alleen de reissom maar ook ter plekke is het prijsniveau zeer aantrekkelijk. 

Tanji

Tanji staat bekend als kleurrijk vissersdorp, zo niet de kleurrijkste van Gambia. We gaan naar de visafslag waar fanatiek handel wordt gedreven en de zee wordt overspoeld met handbeschilderde boten. Een bezoek is een attractie op zich en een must voor iedereen. Weer kom ik oren en ogen te kort. Niet elke inwoner vindt het fijn als er foto’s van hem wordt gemaakt. In Gambia geloven ze namelijk dat door het laten fotograferen een deel van hun ziel wordt ontnomen. Niet iedereen denkt er zo over, want je kan er toch de mooiste plaatjes schieten. 

All inclusive Gambia

Ben je op zoek naar een strandvakantie waarbij je niets tekort komt? Dan biedt een all inclusive naar Gambia de uitweg. Het land is voorzien van paradijselijke witte stranden en is de ideale vakantiebestemming om volledig tot rust te komen. Kies uit onze all inclusive vakanties naar populaire badplaatsen, zoals Kotu of Bakau. 

Wil je even wat anders doen dan bakken op het strand? Er zijn voldoende mogelijkheden om je te vermaken in dit land. Ga op excursie met een gids en maak kennis met de cultuur van Gambia. Bezoek één van de vele markten en scoor prachtige souvenirs of lokale producten!

Boek jouw onvergetelijke vakantie naar Gambia op Voyago!

Interesse gekregen in dit fantastische vakantieland? Boek dan nu jouw vakantie naar Gambia en geniet van de vele mogelijkheden op dit prachtige land. Kies voor een all inclusive Gambia of kies voor een voordelige vakantie met een last minute vakantie naar Gambia. Wat je ook wil doen, je vindt het tijdens een vakantie naar Gambia! 

Praktische informatie Gambia

Wat is de hoofdstad Gambia?

In de hoofdstad Banjul leven ongeveer 50.000 inwoners. Er klinkt muziek door de straten en je vindt overal kleine restaurantjes en levendige markten. In de stad is van de Engelse invloeden nog van alles te merken. De voornaamste bezienswaardigheden van de stad zijn de Grote Moskee, de Albert Markt, Arch 22 en Russell Street. Een tweede noemenswaardige stad is Georgetown. Georgetown speelde tijdens de slaventijd een belangrijke rol als handelspost. Dit is tot op de dag van vandaag terug te zien aan de vele historische gebouwen, zoals de ruïnes van een slavenhuis. 

Wat voor klimaat heeft Gambia?

Gambia heeft een tropisch savanneklimaat met een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen duurt van ongeveer half oktober tot ongeveer half juni. Het komt vaak voor dat er dan in deze periode geen druppel regen valt. Maart tot en met mei zijn de zonnigste maanden, met gemiddeld 10 uur zon per dag. De noordoostelijke wind (harmattan) waait in die maanden vanuit de Sahara en kan in plaats van regen ook wel eens zand brengen. De temperatuur kan aan het einde van de droge tijd tot tegen de 40 °C oplopen. De natte periode duurt van ongeveer half juni tot half oktober. Juli, augustus en september zijn de natste maanden in Gambia. De helft van alle regen valt in augustus. De regen valt meestal in buien, ’s nachts en ’s morgens. Het regent echter in de natte periode lang niet altijd, gemiddeld op zo’n twaalf dagen per maand. 

Welke taal wordt er in Gambia gesproken?

Engels is de officiële taal in Gambia. De bevolking van Gambia is afkomstig van vele volkeren, ieder met hun eigen cultuur en taal. Deze stammen komen niet alleen in Gambia voor, maar in praktisch alle West-Afrikaanse landen. Er leven in Gambia ongeveer vijftien verschillende stammen die ongeveer 30 verschillende talen spreken. 

Hoeveel inwoners heeft Gambia?

Gambia telt ruim twee miljoen inwoners. De bevolkingsdichtheid is ongeveer 177 inwoners per vierkante kilometer. Gambia staat daarmee op de vierde plaats van dichtstbevolkte landen van Afrika. De meeste Gambianen wonen in de kuststreek, waar ook de grote steden liggen.

Is er tijdsverschil tussen Gambia en Nederland?

Tijdens onze zomertijd is het in Gambia 2 uur vroeger en tijdens onze wintertijd is het in Gambia 1 uur vroeger.

Wat is de officiële munteenheid van Gambia?

De Gambiaanse dalasi is de munteenheid van Gambia. 

Zijn er aanbevolen vaccinaties voor Gambia?

Gele koorts vaccinatie is aanbevolen, maar ook verplicht als je komt uit een hoogrisicoland voor gele koorts of daar transit bent geweest. Vraag aan de adviseur om welke landen dit precies gaat en welke eisen er zijn t.a.v. 'transit zijn'.