Geen handbagage? Dan krijg je voorrang op Schiphol

Geen handbagage? Dan krijg je voorrang op SchipholGeen handbagage? Dan krijg je voorrang op Schiphol

Schiphol gaat tijdens de drukke zomermaanden experimenteren met een ‘no trolley’-doorgang. Via een speciale rij kunnen passagiers die geen of weinig handbagage bij zich hebben, sneller door de veiligheidscontroles. Hiermee hoopt Schiphol de lange wachtrijen in piekuren omlaag te halen.

De proef begint zaterdag 1 juli om de vertrekhallen 1, 2 en 3. Het gaat om passagiers die alleen met een handtas, laptoptas of een kleine rugzak reizen. Reizigers met een kleine koffer (geschikt voor handbagage), rolkoffers, grote tassen en grote rugzakken moeten in de reguliere controlerijen blijven staan.

Schiphol komt later met meer details over dit experiment. Er moeten bijvoorbeeld duidelijke criteria komen welke passagiers gebruik mogen maken van de doorgangen. Ook moeten passagiers direct naar de goede doorgang worden geleid.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.