Het geheim van het Thaise noordoosten: LoeiHet geheim van het Thaise noordoosten: Loei

De provincie Loei in het noordoosten is een prachtig stukje authentiek Thailand. Deze landbouwprovincie is vooral populair bij de inwoners van het land, maar nog een stuk minder bekend bij westerse reizigers. Onterecht, want het onontdekte en ongerepte Loei verdient een plekje op de bucketlist van iedere reiziger.

Phi Ta Khon Festival Loei

Het geheim van het noorden
Op de grens van Laos en slechts een uurtje vliegen van Bangkok, ligt hét geheim van het noorden: Chiang Khan. Stap hier op een traditionele vissersboot voor een verkenningstocht over de adembenemende Mekong rivier. De hoofdstraat van Chiang Khan, Chai Kong, is perfect voor een traditionele Thaise massage, het shoppen van authentieke souvenirs en een gesprekje met de locals. Zet de wekker om een bijzonder ochtendritueel mee te maken, als de monniken bij zonsopgang door de straten wandelen voor aalmoezen. Bewoners staan langs de straat met voedsel en andere giften die de monniken dankbaar in ontvangst nemen. Een unieke boeddhistische traditie. Liever wat meer beweging? Pak dan de fiets om het dorp te verkennen.

Koudste plekje van Thailand
Een van de absolute must sees van Loei is het Phu Ruea National Park. Het park is 120 km² groot en het hoogste punt is al vijf jaar lang het koudste plekje van Thailand. Naast prachtige routes en mooie uitzichten, zijn er watervallen, rotstuinen en grotten. Daarnaast zijn er verschillende resorts en kampeerplekken op de hellingen van Phu Ruea, evenals Chateau de Loei Winery, een enorme wijngaard met moderne wijnbereidingsfaciliteiten.

Cultuur snuiven
Wie toe is aan een beetje cultuur brengt een bezoekje aan het Dan Sai Folk Museum. Het museum toont een collectie over de cultuur en traditie van de stad Dan Sai en is opgedeeld in zes verschillende zones. Zo zijn er bijvoorbeeld in de vijfde zone traditionele maskers en kostuums die bezoekers kunnen aantrekken. Om het bezoek af te sluiten kan er in de laatste zone genoten worden van een overheerlijke Thaise maaltijd in het restaurant.

1
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.