De goedkoopste Europese steden voor een biertje

De goedkoopste Europese steden voor een biertjeDe goedkoopste Europese steden voor een biertje

Op vakantie willen we allemaal wel genieten van een lekker biertje. Maar waar kost dit het minst? Dat onderzocht Travel Supermarket.

Veel Oost-Europese steden kwamen hoog in de lijst te staan bij het onderzoek. De goedkoopste stad is Sofia. Hier betaal je maar €1,27 euro voor je biertje. Dit wordt opgevolgd door een gemiddelde van €1,35 in Praag, €1,39 in Budapest en in Bucharest en Porto €1,48.

Ook de Spaanse steden kwamen goed uit de test. Sevilla is het goedkoopst met €1,73. In Valencia, Cadiz, Malaga en Granada betaal je gemiddeld €1,98. Ondertussen vind je in de Europese steden Bratislava (€1,70), Lissabon (€1,79), Krakau (€1,84) en Istanbul (€2,17) ook goedkope biertjes.

Behalve bier hebben deze Europese (hoofd)steden nog veel meer te bieden. In Sofia vind je genoeg creatieve en artistieke plekken, in Praag kun je gaan ontspannen in een biertuin en zelfs in een bier tram. Ondertussen vind je in Porto en Lissabon de gezelligste bars en cafés en in Budapest een overvloed aan craft beer. En zijn er tijdens de zomer fijnere plekken om in de zon te zitten met een biertje dan Spanje?

In Reykjavik en Oslo wordt het wat lastiger om een goedkoop pintje te vinden. Hier kosten ze namelijk gemiddeld €10,11 en €8,34. Voor de goedkope pareltjes zul je hier dus iets harder moeten zoeken.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.