Het noorden van Portugal is de droom van elke avonturier

Portugal is het land voor een leuke stedentrip naar Porto en Lissabon of voor een heerlijke zonvakantie. Echter, dit is niet het enige wat Portugal te bieden heeft. Naast de gezellige steden en het heerlijke zonnetje, is het noorden van Portugal het perfecte land voor de natuurliefhebber.

Het enige nationale park van Portugal

In het noorden kan je het enige nationale park van Portugal vinden, Parque Nacioal da Peneda-Gerês. Dit park is ideaal voor een lange wandeling. Verspreid over vier granieten massieven is dit park van 703 vierkante kilometers een bezoek waard. Hier vind je allerlei watervallen, Romeinse ruïnes en enorme bossen van eiken en dennen. Het bergachtige gebied met enorme bergtoppen en groene heuvels met prachtige uitzichtpunten, geeft een natuurliefhebber veel plezier.

Vliegen over een natuurpark

In het noordwesten van Portugal vind je Pena Aventura, het natuurpark waar de langste zip-lijn van Europa is. Vlieg met een enorme snelheid over deze 1538 meter lange zip-lijn en laat jezelf verrassen. Naast de zip-lijn zijn er nog meer activiteiten te doen in het park, zoals kanoën en raften. Ook zijn er meerdere routes van 5 tot 12 kilometer die je kan bewandelen.

Van rust tot ruig

In het noordwesten vind je ook Parque Natural do Litoral Norte waar je witte zandduinen vindt. Ideaal voor een langere wandeling en om echt tot rust te komen. Voor een ruigere natuur ben je bij Parque Natural do Alvão op de juiste plek. Het kleine beschermde natuurpark is een van de best bewaarde geheimen van Noord-Portugal. Hier vind je enorm veel watervallen en prachtige met rots bezaaide hooglanden.

Vlakbij de grens

Parque Natural do Montesihno lijkt het meest op een nationaal park doordat het ligt verspreid over 750 kilometer land in het noordoosten van Portugal. Het is een gigantisch park met enorme kastanjebomen, eikenbossen en diepe kloven met oude dorpen. In deze dorpen leeft de oude bevolking. Verder naar het oosten ligt Parque Natural do Douro Internacional. Hier vind je een prachtige, ruige kloof die de rivier Douro in een lijn brengt, wat tevens de grens maakt tussen Portugal en Spanje.

De grens van Spanje is om de hoek en hierdoor ook leuk om mee te pakken. In het noorden van Spanje zijn prachtige plekken te vinden. Een aantal bijzondere plekken die je kan bezoeken over de grens, vind je hier. Reizen in luxe? Huur dan een camper! Zo heb je alles bij de hand én slaap je in een bed. Begin de reis in Porto en ga door naar het prachtige natuur van het noorden van Portugal.

Over de auteur: Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.