Hevige bosbranden in Zuid-FrankrijkHevige bosbranden in Zuid-Frankrijk

Het zuiden van Frankrijk en het eiland Corsica hebben te maken met grote bosbranden. Maandag 24 juli is 1400 hectare bos (zo’n 2800 voetbalvelden) afgebrand.

Brandweerlieden bestrijden de branden onder meer op het eiland Corsica en in de omgeving van kustplaats Nice tegen. De vlammenzee zou ook een bedreiging zijn voor verschillende huizen nabij Saint-Tropez.

Zo’n 50 kilometer ten noorden van Marseille, in het dorpje Mirabeau, zijn honderd inwoners geëvacueerd. Het dorpje Bastidonne in de regio Vaucluse werd het zwaarst getroffen, hier ging 600 hectare bos in vlammen op. Door de wind kon het vuur zich snel verspreiden.

Verschillende bossen zijn niet toegankelijk voor bezoekers. Vlakbij Nice werd de stad Carros getroffen. In Corsica worden onder meer brandweerploegen ingezet bij Bastia.

Een deel van de snelweg A51 is afgesloten en dat geldt ook voor de spoorlijn tussen Briançon en Marseille. Volgens de ANWB gaat het om de A51 tussen Pertuis en Manosque en om de A51 tussen Manosque en Saint-Paul-lès-Durnace.

Volgens de autoriteiten zijn de branden nog niet onder controle, maar is het vooruitzicht positief door de weersomstandigheden.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.