Icelandair geeft drie ideeën voor de ultieme stopover

Icelandair geeft drie ideeën voor de ultieme stopover

Inhoudsopgave

Met een stopover combineer je de meest uiteenlopende bestemmingen en haal je het beste uit jouw vakantie. Wat dacht je van een hotspot trip naar Reykjavik en Seattle of een culinaire ontdekkingsreis in IJsland en lobster heaven Nova Scotia? Icelandair geeft drie tips voor een onvergetelijke stopover.

Hipster hotspots: Reykjavik vs Seattle
Reykjavik wordt ook wel de capital of cool genoemd, en terecht. In deze meest noordelijke hoofdstad ter wereld waan je je in een openluchtmuseum van Nordic design en is koffiedrinken tot nationale sport verheven. De koffiemakers van Reykjavík Roasters maken de meest bijzondere blends en kunnen je alles vertellen over de herkomst van de koffie en de smaken van het seizoen. Sla ook een bioscoopbezoek in Bió Paradís niet over, waar de beste lokale en internationale arthouse films staan geprogrammeerd. In Vínyl, een vegan-only hotspot, sluit je je dag in stijl af met een drankje en dansje tijdens een van de live DJ-sets.

Downtown Seattle

Aan de andere kant van de oceaan heeft Seattle onlangs Portland van de troon gestoten als hipster hotspot. Op een kleine acht uur vliegen van Reykjavik dompel je je onder in eersteklas American cool in de Seattle SLU (South Lake Union) met de leukste cafés en restaurantjes en dé plek om in het weekend te struinen tussen de food trucks. Toe aan een break? Neem je huisgemaakte gemberbiertje – de mango x matcha is een aanrader – van Rachel’s Ginger Beer ‘to go’ en geniet van de zon en het bruisende park life in het legendarische Cal Anderson Park.

Tip: Boek je Icelandair Stopover vanaf Amsterdam via Reykjavik naar Seattle vanaf € 435,- in Economy Light.

Seafood galore: IJsland vs Nova Scotia
Als een IJslander je niet kan helpen om een vis te vangen, dan kan niemand dat, aldus een IJslands gezegde. Het beste seafood eet je rechtstreeks uit de zee en daarvoor ben je in IJsland aan het juiste adres. Reykjavik Sea Adventures organiseert dagelijks tot eind september ‘Catch it and Eat it!- tours die zelfs van de meest verstokte landrot een meestervisser maken. Voor de sterke maag: trakteer jezelf op Kæstur hákarl, de nationale lekkernij van gefermenteerde haai.

Icelandair geeft drie ideeën voor de ultieme stopover
Godafoss in IJsland

In het Canadese Nova Svotia verwijzen wij je bij aankomst door naar de Halifax Seaport Farmer’s Market: place to be voor dé specialiteit van de regio: kreeft! Probeer hier de meest uiteenlopende varianten op de classic lobster roll. Nova Scotia Sea Food Trails biedt de leukste excursies voor een duik in lobster heaven met bezoek aan de beste restaurants en winkels. Schilderachtige vissersdorpjes als St. Margaret’s Bay, Peggy’s Cove en Terence Bay maken het plaatje compleet met pittoreske vissershavens en rood-witte vuurtorens.

Tip: Boek je Icelandair Stopover vanaf Amsterdam via Reykjavik naar Halifax vanaf € 385,- in Economy Light

Outdoor Indian Summer: IJsland vs Florida
In het land van ijs en vuur is binnen zitten eigenlijk geen optie. IJsland is een van de mooiste en unieke outdoor bestemmingen ter wereld en biedt voor ieder niveau de meest uitdagende tours en trekkings. Een bekende klassieker voor alle leeftijden is de Golden Circle, een dagtrip langs de drie bekendste en stuk voor stuk adembenemende hoogtepunten van IJsland: het nationale park Þingvellir, de gouden waterval Gullfoss en Geysir, de naamgever van alle geisers. Ook echte adrenalinejunks komen in IJsland volledig aan hun trekken met keuze uit ice caving, viking rafting, gletsjer hiken en duiken of snorkelen in het kristalheldere water bij Silfra. De Silfra-kloof is wereldberoemd omdat deze de grens markeert van twee tektonische platen, die langzaam uit elkaar drijven.

Tampa Bay

Heb je aan het eind van de zomer nog niet genoeg zonnestralen meegepakt? Op zeven uurtjes vliegen biedt Tampa Bay, aan de westkust van Florida, met een subtropisch klimaat outdoor fun van een andere orde. Denk aan zwemmen met dolfijnen, ziplinen tussen de boomtoppen of deltavliegen in Wallaby Ranch, het grootste deltavliegpark ter wereld. Tip: fiets of wandel langs de 7,2 kilometer lange Bay Shore Boulevard voor prachtige uitzichten op het water en de stad. Yogaliefhebber? De fijne temperatuur in Tampa zorgt ervoor dat er veel outdoor yoga klasjes worden gegeven, Yoga Downtown Tampa is een goed adres.

Tip: Vanaf 5 september boek je jouw Icelandair Stopover vanaf Amsterdam via Reykjavik naar Tampa Bay vanaf € 478,- in Economy Light.

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten