Dit Italiaanse eiland dat is maar 2x per jaar te bezoeken

Wanneer je denkt te weten waar de meest exclusieve plaats in Italië is, denk dan nog maar een keer na. Geen restaurant, bar of club, maar een eiland. Het eiland is zó beschermd dat het maar twee keer per jaar open gaat voor bezoekers. Een van die periodes zit er nu aan te komen.

Het eiland Montecristo ligt in de Mediterraanse Zee en maakt deel uit van het Tuscan Archipelago National Park waar meerdere bekende eilanden toe behoren, zoals Elba. Op Montecristo bevindt zich een ongelofelijke flora en fauna, wat de reden is waarom het eiland beschermd wordt. Er wonen maar vier mensen, twee opzichters en twee personen van de bosbouweenheid. Vissen is er verboden binnen 1 kilometer bij de kust.

Tussen 1 en 15 augustus en 31 augustus en 31 oktober gaat het eiland open voor bezoekers. Wel heb je speciale toestemming nodig om te gaan. Wanneer je alleen toegang tot het eiland wil, kun je in de hoofdhaven komen, genaamd Cala Maestra, het museum en Villa Reale. Wanneer je een tour wil, ga je met een van de leden van de bosbouweenheid een van de drie wandelroutes lopen. Maar 1000 mensen per jaar krijgen toegang tot het eiland en de voorkeur gaat uit naar wetenschappelijke teams of schooluitjes.

Montecristo is bekend geworden door de Franse auteur Alexandre Dumas, hij gebruikte het eiland voor zijn novelle De Graaf van Monte-Cristo. De afgezonderde locatie van het eiland en vele legendes zijn een zeker een goede inspiratiebron.

Mocht je het eiland willen bezoeken, kan het nog wel even duren voor je ook echt kan gaan. Nadat je je verzoek hebt ingediend, kan het wel drie maanden duren om toegang te krijgen tot het eiland en wel drie jaar voor een tour. Echter heeft de huidige president van het nationale park het plan om 1500 bezoekers per jaar naar Montecristo te laten komen, verdeelt over twintig bezoeken. Tot het zover is, kun je vast wegdromen bij De Graaf van Monte-Cristo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.