Kreta, een van de mooiste eilanden van Griekenland

Het vissersdorpje Agia Galini

Inhoudsopgave

Griekenland is een favoriete vakantieland van vele Nederlanders en dat heeft zo haar redenen. Niet alleen heeft het een prachtige natuur, de cultuur is ook fijn. Het eten is fantastisch en de mensen zijn vriendelijk. Dit alles is terug te vinden op het adembenemende Kreta. Ontdek dit eiland met de auto en geniet!

De oude stad

Rethymnon is een oude stad tussen de bekendere steden Chania en Heraklion in. Deze stad is de perfecte uitvalbasis voor als je Kreta verder gaat ontdekken. Vanuit hier kan je alle kanten op. Rethymnon bestaat uit allerlei kleine steegjes en is hierdoor autovrij. In elk steegje vind je wel een knus restaurant of een boetiekje. Binnen 15 minuten wandelen ben je bij het strand waar je kan relaxen. Op de berg vind je het fort van Rethymnon . Maak hier een wandeling met uitzicht over de stad en de zee, prachtig tijdens een zonsondergang!

Genieten van het uitzicht

De oude hoofdstad van Kreta is Chania wat in het noorden van het eiland ligt. Deze stad heeft net als Rethymnon veel kleine steegjes wat het knus maakt. Door de steegjes te volgen kom je uit bij de haven van Chania. Ga hier aan het water wat drinken en geniet. Wandel ook naar de vuurtoren voor een uitzicht op Chania.

De oude hoofdstad van Kreta

Wandelen door een kloof

Of je van wandelen houdt of niet, de Samaria Kloof van 16 kilometer is zeker iets wat je gedaan moet hebben in Kreta. Tijdens deze 4 uur durende wandeling op het eiland daal je 1200 meter naar beneden midden door de natuur. Onderweg spot je berggeiten en kom je uit bij de dunste kloof met een waterval. Vul je flesje hier met ijskoud water. Op het eind van de wandeling ligt het dorpje Agia Roumeli. Hier kan je zwemmen in de zee. Na zo’n lange wandeling is dat heerlijk om te doen!

Wandelen door de Samaria kloof

Rusten in een vissersdorpje

Voor meer rust is Agia Galini aan de zuidkust van het eiland de perfecte locatie. Dit kleine dorpje is van oorsprong een vissersdorp, nu een favoriete vakantieplek van velen in Griekenland. Boek een hotel in de berg voor een prachtig uitzicht. Wandel naar beneden voor een duik in het water of ga via de trappetjes opzoek naar een restaurant. Huur een auto en verken de rest van het prachtige eiland.

Nonnen en palmbomen

Preveli is vanuit Agia Galini een leuke activiteit met de auto. Het is een van de bijzondere plekken van het eiland. Rij naar boven om bij het Preveli klooster te komen. In dit klooster vind je nog steeds nonnen. Hoewel het vrij klein is, heeft het klooster een rijke geschiedenis. Dit is te vinden in het bijbehorende museum. Vervolg je trip verder naar de parkeerplaats van Preveli om een prachtig uitzicht te hebben op het palmenstrand. Let op: de flinke klim naar beneden duurt ongeveer 20 minuten en je moet ook weer terug naar boven. Eenmaal beneden kan je snorkelen in de zee of zwemmen in het water afkomstig uit de bergen. Maak een wandeling door het palmbomengebied en geniet van de heerlijke zon!

Bezoek het strand van Preveli

Meer zien van Griekenland? Ga dan eilandhoppen! De leukste eilanden voor deze reis vind je hier. Liever een vakantie waarbij alles geregeld is? Boek dan een vakantie bij Corendon. Hier vind je altijd een verblijf op een goede locatie.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten