De mooiste adressen voor vintage in Bangkok

De mooiste adressen voor vintage in BangkokDe mooiste adressen voor vintage in Bangkok

Wist je dat Bangkok een walhalla voor liefhebbers van vintage is? Van meubels tot LP’s en van design tot retro: menig vintagefanaat kan zich zeker enkele dagen vermaken met het aanbod. Maar je moet wel weten waar je moet zoeken…

Vintage fashionista’s
De vintagewinkel die de kroon spant als het gaat om designerproducten is The Vintage Store. Gespecialiseerd in tientallen jaren oude French couture en andere zeldzame, luxueuze items is deze shop een must voor elke modeliefhebber. Denk aan merken als Chanel, Hèrmes, Christian Dior, Yves Saint Laurent en vele andere. Naast kleding verkoopt The Vintage Store ook tassen, sieraden en schoenen, allemaal van voor het jaar 2000.

Stap in het walhalla van luxueuze vintage meubelen. Casa Pagoda heeft twee verdiepingen met een aanbod aan meubels en woonaccessoires in alle stijlen van in totaal 600 vierkante meter. Het aanbod bevat onder andere Franse, houten eettaffels, industriële leren banken en elegante kroonluchters. Niet alleen de grote interieurnamen, zoals Thomas Bina en Kelly Hoppen, zijn hier te vinden. Ook kleinere merken, de meeste met een rustiek en Europees thema, kom je hier tegen.

Foto: Casa Pagoda

Koop wat je ziet
Meer fan van retro? Tuba is niet alleen een meubelwinkel, maar ook een kroeg, restaurant en kunstgalerie. Alle ruimtes zijn ingericht in een typische 70’s retrostijl. Dit betekent dat je een potje kan poolen, kunt luisteren naar Golden Oldies en, als je iets leuks ziet staan, je het kunt kopen om mee naar huis te nemen. Bestel een van de heerlijke Thaise gerechten en een cocktail die op de menukaart staan en breng hier de hele dag door.

Verzamelgekte
Bezoek de Siam Gypsy Junction voor een grote selectie aan verzamelitems en hebbedingetjes. Deze markt waar Oosterse sferen en een Wild West thema elkaar ontmoeten, vindt elke avond van woensdag tot en met zondag plaats. Of je nu op zoek bent naar oude prullaria of aparte souvenirtjes, er is altijd wel iets dat de aandacht trekt. De markt is verdeeld in verschillende thema’s, zoals bijvoorbeeld gypsy en cowboy, en er zijn een aantal pop-up bars waardoor je je hier gemakkelijk de hele avond kunt vermaken.

Verborgen parel
Liefhebbers van oude langspeelplaten moeten een bezoekje brengen aan Garage Records. Vooral alternatieve rock uit de jaren 80 en 90 is hier te vinden. Op zoek naar die ene zeldzame plaat? Grote kans dat je deze hier tegenkomt.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.