Must-see op Kefalonia: het Melissani grotmeer

Kefalonia staat bekend om zijn weelderige landschap, waarbij het groen van de bergen en de blauwe kleur van het water feilloos in elkaar overlopen. En laat dat water nu de basis zijn voor een van een prachtig natuurfenomeen op het eiland: het Melissani grotmeer.

Het grotmeer van Melissani is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Kefalonia, een uniek verschijnsel uit de natuur. Melissani werd ontdekt in 1951 en nadat er wat aanpassingen waren gedaan om het toegankelijk voor bezoekers te maken, groeide het uit tot een van de meest beroemde hotspots.

Wat het grotmeer bijzonder maakt, is dat het bovenste gedeelte van de rots is ingestort. Wanneer de zon overdag hoog staat en het zonlicht naar binnen schijnt, wordt het lichtblauwe water als het ware opgelicht. Je vindt het meer in Karavomylos, een gebied in de buurt van de stad Sami.

Voor wie van snorkelen en duiken houdt, is de wonderbaarlijke onderwaterwereld van Kefalonia ook iets om blij van te worden. Waag je een duik en wie weet spot je dan wel de zeldzame ‘caretta caretta’ zeeschildpadden of de monniksrobben ‘monachus monachus’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.