Nederlanders laten stijging zien van vakantie uitgaven

Nederlanders geven weer meer geld uit aan vakantie

Inhoudsopgave

De Nederlandse reiziger is positief gestemd over het nieuwe jaar en laat een stijging zien in haar vakantie uitgaven. De gemiddelde reissom met vertrek in 2020, ligt bijna 3 procent hoger dan bij reizen met vertrek in 2019. Dat melden D-reizen en VakantieXperts naar aanleiding van de boekingscijfers tot nu toe.

Top 10 meest geboekte landen

Spanje (Canarische eilanden en overig) is ook in 2020 weer het meest populaire vakantieland. Opvallende stijger is Egypte, die dit jaar stijgt van nummer 6 naar 4.

Uitgaven vakantie

Aandeel all inclusives

Wat verder opvalt is dat 34 procent van de verkochte reizen met vertrek in 2020 een all inclusive vakantie is. Dit percentage is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. All inclusive blijft hiermee het populairst qua type verzorging. Na all inclusive zijn vakanties met alleen logies, half pension en vol pension het meest populair.

Uitgaven vakantie

Aandeel vroegboekers

Inmiddels heeft circa 15 procent vroeg geboekt, dat wil zeggen minstens 4 maanden voor vertrek. In de maand januari zal het vroegboek hoogseizoen weer massaal losbarsten, net als in voorgaande jaren.

Vertrek van andere luchthavens dan Schiphol

Het aandeel van vakanties met vertrek vanaf andere luchthavens dan Schiphol, blijft ongeveer gelijk. Ondanks de drukte op onze nationale luchthaven, zien we geen grote verschuiving naar meer vertrekkende reizigers vanaf andere luchthavens. Dit heeft weinig invloed op de vakantie uitgaven.

Uitgaven vakantie

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten