Nederlanders zoeken steeds vaker unieke vakantie

Overnachten in een windmolen of boomhut? Nederlanders willen steeds vaker dat hun vakantiebeleving uniek is en zoeken dit online uit, zo blijkt uit het trendrapport Reisorganisatie- en bemiddeling van de Rabobank.

Dankzij flexibele werkuren wordt werk en vrije tijd makkelijker met elkaar te combineren, waardoor kortere weken of lange weekenden weg toegankelijker zijn. Daarnaast blijkt dat social media een toenemende rol speelt. Wie op zoek is naar vakantie-inspiratie raadpleegt in toenemende mate Instagram-accounts boordevol prachtige foto’s of een Facebookpagina met tips en aanbiedingen. Daarbij wordt ons beslissingspatroon meer beïnvloed door reisbloggers, die schrijven over hun mooiste reiservaringen en nieuwe trends. Tot slot zoekt ruim driekwart van de Nederlandse vakantieganger online naar de beste aanbiedingen, waarbij vergelijkingssites favoriet zijn.

Het buitenland geniet nog steeds een grote voorkeur tegenover een vakantie in eigen land. Maar waar moeten we dan precies naartoe? ‘Dit hoeft niet ver van huis te zijn’, aldus Patrick Cépèro, directeur van Vacatello, vergelijkingssite voor vakantiehuizen. ‘Onze klanten zoeken steeds vaker naar iets unieks, zoals een verblijf in een bijzondere accommodatie. Met Vacatello bieden wij bijvoorbeeld de mogelijkheid om te verblijven in een echt kasteel of gebruikte windmolen.’

Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie, neem dan alvast een kijkje bij een van deze bijzondere accommodaties:

Een uniek verblijf tussen de bomen in Les cabanes perchées de Dihan in Ploemel, Frankrijk. Deze boomhutten zijn geschikt voor maximaal 2 personen en ligt dicht bij het oude dorp St. Goustan. Op het terrein zijn een sauna en spa aanwezig.

Verplaats je accommodatie wanneer je maar wilt met De luxe twin king Houseboat. Deze varende woonboot ligt in Jyväskylä, Finland en is geschikt voor maximaal 8 personen. Vaar langs diverse stranden en oude vissersdorpen of neem een frisse duik vanaf je eigen terras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.