Noord-Spanje en haar 5 verborgen plekken

Bij Spanje denk je vaak aan Barcelona, Sevilla, Valencia en andere bekende steden. Wat de toeristen overslaan, zijn de 5 verborgen plekken van Noord-Spanje. Hier vind je veel natuurgebieden en monumenten die nog niet iedereen heeft ontdekt. Huur een auto en rij langs alle parels die het noorden te bieden heeft.

1. Lagos de Covadonga

Een van de mooiste natuurparken in Noord-Spanje is toch wel het nationaal park Picos de Europa, waar je Lagos van Covadonga vindt. Deze gletsjermeren zitten op een hoogte vanaf 956 meter en zijn via meerdere routes te bereiken. De mooiste route is via het dorpje Covadonga, waar je naast een oude roze kerk een heilige verborgen kerk in een grot kan bezoeken. Onderaan de grot zit een magische fontein waarvan men gelooft dat, als je van al de zeven fonteinen een slok water neemt, je hetzelfde jaar gaat trouwen. Via het dorpje rijd je omhoog naar Lagos de Covadonga. Vlakbij de meren kan je parkeren en vanuit daar heb je verschillende wandelroutes langs de enorme meren en bergen. Terwijl je daar loopt, voelt het alsof je in een sprookje zit.

2. San Juan de Gatzelugatxe

De absolute must-see van het Baskenland in het noorden van Spanje is San Juan de Gatzelugatxe. Dit kerkje is vooral bekend van de serie Games of Thrones, maar is het ook zeker ook waard om te bezoeken als je de serie niet hebt gekeken. Op de top van het rotsachtig eiland vind je een kleine kerk. Door het beklimmen van 241 traptreden kom je hier terecht. Vergeet niet drie maal te luiden aan de kerkklok, want dit brengt geluk! Buiten het hoogseizoen kan je dit monument bezoeken zonder vooraf te reserveren.

Boek hier je vakantie naar Tenerife

 • Best Tenerife

  1. Spanje
  2. Tenerife
  3. Playa de las Americas
  v.a. € 1.090 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 8 dagen / 7 nachten
  • vertrekdatum 12 jul. 2023
  • luchthaven Schiphol Airport
  • excluding € 2,50 Calamiteitenfonds excluding € 2,50 Calamiteitenfonds
  • Bijdrage SGR p.p. Bijdrage SGR p.p.
  • Reserveringskosten Reserveringskosten

3. Bosque de Oma

In Kortezubi heb je Bosque de Oma, oftwel het Oma Forest. Dit is een beschilderd bos in het Baskenland waardoor het landschap veranderd in kunst. Het openluchtmuseum in het noorden van Spanje is gratis te vinden in het bos waar je rustig kan wandelen. Door wat dieper naar beneden te wandelen, kom je uit op de bomen die beschilderd zijn met verschillende vormen waardoor er diepte wordt gecreëerd.

4. Urederra

Een van de grootste evenementen in Noord-Spanje is het stierenvechten in Pamplona. Maak een uitstapje naar  het natuurpark Urbasa-Andía waar je binnen 50 minuten bent. Hier is Urederra te vinden, waar je een wandeling van 2,5 uur kan maken. Wandel langs verschillende watervallen en bewonder de blauwe meren die hieruit voortkomen. De natuur is op haar mooist rondom maart, waarbij de zon schijnt maar het nog herfst lijkt.

5. Bardenas Reales

Een onbewoond en ruig natuurgebied in het noorden van Spanje is Bardenas Reales. Dit woestijnachtige gebied bestaat uit klei, krijt en zandsteen. Hierdoor ontstaan door water en wind allerlei vormen en bergen in verschillende lagen. Wandel, fiets, rijd paard of ga met de auto door het landschap en ontdek alle vormen en bewonder dit mooie plekje.

Over de auteur: Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.