Noorwegen wil van vervuilende cruiseschepen af

Noorwegen wil van vervuilende cruiseschepen afNoorwegen wil van vervuilende cruiseschepen af

Noorwegen overweegt vijf populaire fjorden te sluiten om cruiseschepen te weren die niet aan de laatste milieueisen voldoen. Dat zou betekenen dat de helft van de schepen vanaf 2019 geen toegang meer tot de fjorden krijgt.

Sommige rederijen zullen andere cruiseschepen moeten inzetten om in de fjord te kunnen blijven varen, zegt de Noorse milieuminister Vidar Helgesen.

De nieuwe regeling zou eind 2018 moeten ingaan. Het doel van de maatregel is de uitstoot van schadelijke stoffen tegen te gaan en het lozen van toiletafval te verbieden.

De maatregel betreft de beroemde Geirangerfjord, de Aurlandsfjord, de Nærøyfjord, de Synnulvsfjord en de Tafjord. Volgens de minister is de helft van de cruiseschepen die in de Noorse fjorden varen, gebouwd voor het jaar 2000. Deze voldoen volgens hem niet aan de nieuwe milieueisen. Dus zullen rederijen in de fjorden andere schepen moeten inzetten die wel aan de eisen voldoen.

De Noorse fjorden zijn een populaire bestemming voor cruises en trekken elk jaar duizenden toeristen.

0
Alexandra Meijer
Alexandra Meijer
Hi! Ik ben Alexandra, content manager voor Voyago.nl, dol op reizen en nieuwe gerechten ontdekken. Mijn meest gemaakte citytrip is naar Lissabon en voor een vakantie vind je mij het vaakst in Zwitserland. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me dan een mailtje via info@voyago.nl!
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.