Onderzoek: vrouwen reizen graag met vrouwen

SAWADEE 6

60% van de Nederlandse vrouwen reist graag met een vrouwelijke reisgenoot, zo blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Sawadee onder vijfhonderd Nederlandse vrouwen.

De grootste voordelen die hierbij worden genoemd zijn gezelligheid en het meer op het gemak voelen. Vrijdag, op Internationale Vrouwendag, introduceert Sawadee ‘Vrouw op Reis’: een nieuwe vorm van reizen, speciaal voor vrouwen.

De vakantiebeleving van mannen en vrouwen verschilt sterk. Uit het onderzoek blijkt dat bijna 70% van de vrouwen zich weleens ergert aan mannelijk gezelschap tijdens vakantie. De grootste ergernissen die worden genoemd zijn dominantie (39%) en een minder goed inlevingsvermogen van de man (37%). Ruim de helft van de vrouwen (58%) geeft hierbij aan een groepsreis met enkel vrouwen wel te zien zitten.

Michèle Oudenaarden, marketeer bij Sawadee: “Juist omdat de dynamiek tussen mannen en vrouwen zo anders is, hebben wij ‘Vrouw op Reis’ samengesteld. Groepsreizen speciaal voor vrouwen naar avontuurlijke bestemmingen als Jordanië, Kenia, Iran, Peru en Vietnam. Het biedt een manier om de wereld vanuit het perspectief van andere vrouwen te bekijken en geeft toegang tot ervaringen en plaatsen die buiten bereik vallen, wanneer je met mannen reist.”

0
Dylan Cinjee
Dylan Cinjee
Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.