Ontdek het prachtige Griekse eiland Corfu

Het strand Paleokastritsa op Corfu

Inhoudsopgave

De Ionische eilanden is een Griekse eilandengroep met witte stranden en een blauwe zee. Alle eilanden zijn groen en tropisch en elk eiland heeft een unieke twist. Hierdoor is het perfect om te gaan eilandhoppen! Eén van deze prachtige eilanden is Corfu. Lees hier wat je allemaal kan doen op het eiland!

Verdwaal is de steegjes van Corfu-stad

Er is veel te zien en te doen op het eiland Corfu. Huur een auto of scooter om rond te trekken en ontdek de pareltjes van het eiland. Ga een dagje naar de hoofdstad Corfu-stad. In de binnenstad vind je veel oude kloosters en kerken. Ook zijn er twee oude forten te vinden, waardoor de stad ook wel ‘Kastropolis’ wordt genoemd. Het historische centrum heeft allerlei smalle steegjes waar je lekker kan verdwalen.

Bezoek het Korissionmeer

Het Korissionmeer is een prachtig beschermd natuurgebied en verbonden met de zee. Om het meer heen vind je stukken bos en zandduinen, waar je mooie wandelingen kan maken. Op het meer zelf kan je allerlei wateractiviteiten ondernemen. Bezoek ook een van de kleine dorpjes in de buurt, waar het brood nog wordt gemaakt op een traditionele manier.

Dobber over de zee in Gouvia

In het noorden van Corfu-stad ligt de grootste havenstad van het eiland, Gouvia. De haven ligt vol met zeilboten en het gezellige centrum ligt vlakbij de zee. Huur een klein bootje om de zee op te gaan en te genieten van het zonnetje. Eindig je dag in een van de vele tavernes en restaurants die te vinden zijn in het centrum.

De haven van Gouvia
Gouvia

Ga een dagje strandhoppen

Even een dagje helemaal niks? Pak de auto en ga strandhoppen! Op het eiland vind je enorme stranden die aan de ene kant vol staan met bos en aan de andere kant aan de blauwe zee liggen. Kom hier helemaal tot rust en geniet van het warme zonnetje.

Rij naar de top van de Pantokrator

Pantokrator is de hoogste punt van Corfu en is ongeveer 900 meter hoog. De top van de berg bereik je met de auto of met de scooter. Onderweg kom je langs kleine dorpjes waar je even kan uitrusten en op de top heb je een prachtig uitzicht. Bij helder weer kan je zelfs Albanië zien! Bestel een drankje bij een lokaal café en geniet van de stilte om je heen.

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten